Read Time:1 Minute, 33 Second

Sixties cover bands, ze zijn talrijk. Maar er is er maar één die zich The Bootleg Sixties mag noemen. En ze dragen die naam terecht met trots: The Bootleg Sixties zijn better than the real deal.

The Kinks, The Doors, Simon & Garfunkel, The Hollies, The Beach Boys, The Monkees, The Byrds, The Beatles, The Rolling Stones, The Who, The Yardbirds, The Animals, .. Je krijgt ze allemaal, en ze moeten niet onderdoen voor de originelen. Vaak brengen ze de songs beter dan de nog overblijvende originele bands. Wat ze brengen van The Rolling Stones klinkt zoals Jagger en zijn vrienden het 50 jaar geleden brachten, niet zoals ze het nu doen. De samenzang in Beatles nummers moet niet onderdoen voor die van Lennon en McCartney zelf. Enkele van de bandleden zijn ook van de generatie die Woodstock nog heeft meegemaakt, dus het plaatje klopt helemaal.

Ze gaan ver in de details die Bootleg Sixties. Zo was ik in het publiek even in gesprek met enkele muzikanten van andere coverbands, en er werd de opmerking gemaakt dat in de mixing de drums en vooral de bassdrum weinig aanwezig waren. Maar luister naar de originele versies zoals ze in de sixties werden opgenomen en je hoort dat ook dat detail perfect klopt. De heel volle klank zoals we die nu gewoon zijn was er toen niet. En dus brengen zij hem niet. Ik kan het niet genoeg zeggen: The Bootleg Sixties zijn better than the real deal.

Een top avond voor het talrijke publiek. Wie dacht dat Meuris vorige week het hoogtepunt van de zomer in de Kruidtuin zou zijn heeft verkeerd gedacht. Nog meer een feestje bouwen dan wat hier vandaag getoond werd wordt héél moeilijk voor wie de komende weken mag volgen.

Top avond.

http://www.thebootlegsixties.com/

https://www.facebook.com/dezomerisvanmechelen/

https://www.facebook.com/events/1331452420241905/

 

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Gerd Van den Broeck

Weergaven: 123

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.