Read Time:2 Minute, 15 Second

Parkpop is een thuismatch voor de zingende Maneblussers.. en dat zullen we geweten hebben. De kruidtuin (Mechelaars zeggen den botanique) staat voller dan alle voorgaande weken en iedereen heeft er zin in. Ook de 36 muzikanten van Concertband Heffen en de 2 zangers en 3 zangeressen van Los Bomberos de la Luna. Het vaste podium in de kruidtuin is te klein voor hen, ook al werd er een stukje aangebouwd. Los Bomberos de la Luna leren Maneblussers wat ambiance is!

Maar eerst een stukje geschiedenis. Zo’n 28 jaar geleden stapte zanger Jeroen Verwaetermeulen samen met zijn broers en enkele goede vrienden in een groepje en gingen ze covers spelen onder de naam Frituur Paula. Ze werden lokale helden, tot héél ver buiten Mechelen, met massa’s optredens en als orgelpunt het grote podium van Maanrock 2015. Veel optreden doet Frituur Paula nog steeds, zij het sinds begin 2016 zonder zanger Jeroen. Die vond het tijd voor iets anders en stortte zich vanaf dan met dezelfde passie op het nieuwe project Los Bomberos de la Luna. Ja inderdaad, de maneblussers dus. In dezelfde periode zocht dirigent Bart Van buggenhout naar herbronning voor de Concertband Heffen. Zij vonden elkaar en de rest is.. geschiedenis.

Terug naar vandaag. De kruidtuin is al voor 20 uur goed volgelopen, het is een lekker weertje.. iedereen heeft er dus zin in. Het publiek wordt naar wekelijkse gewoonte opgewarmd door de prettig gestoorde DJ’s van Radio Botanique. De backstage is te klein voor de Big Band die klaar staat.
Vanaf de eerste noten van de instrumentale intro wacht het publiek af. Velen weten dat wat komen gaat pure ambiance is. Anderen weten het nog niet maar voelen het hangen of hebben iets opgevangen van horen zeggen. En dan komen de 5 Bomberos op en barst het feest los. De ingestudeerde mini-choreografieën worden goed meegedaan door het voorste deel van het publiek. Enkel bij een poging om Mechelen een opvolger te geven voor het in heel de stad bekende Frituur Paula dansje op 500 miles wil het iets minder vlotten. Misschien is het Wasmasjien van Trafassi niet bekend genoeg meer bij het jongere deel van het publiek. Maar dat verstoort het feestje niet, het gaat gewoon door. Ondanks dat ik de playlist vooraf heb gezien is het einde er verrassend snel.  Het lijkt alsof ruim anderhalf uur aan muziek en ambiance op een half uurtje gepasseerd is.

Dit smaakte naar meer. Véél méér. En dat kan: op zondag 27 juli staan ze op een van de zijpodia van Maanrock. Allen daarheen !

 

https://www.facebook.com/concertbandheffen/

https://www.facebook.com/losbomberosdelaluna/

https://www.facebook.com/dezomerisvanmechelen/

https://www.facebook.com/events/1377471295601804/

https://www.maanrock.be/

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Gerd Van den Broeck

Weergaven: 706

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.