Read Time:1 Minute, 28 Second

Bij het betreden van het festivalterrein klinkt in de verte nog de laatste song van ‘Kids with buns’. Wat mij betreft, sowieso een uitstekende keuze van de organisatoren. Labadoux is een charmant festival en uiteraard is het genieten van het eerste festival van dit jaar.

We lopen snel door naar de clubtent waar een charismatische Oriana Ikomo wat sfeer brengt in een prachtige rode jurk. De Barbarak is een mooi alternatief of afwisseling voor de hoofdacts in de concerttent. Op deze manier is er voor elk wat wils.  

De stevige gitaar van Ruben Block brengt fijne rock en heel wat volk op de been in de concerttent.

Heather Nova, die op haar eentje met gitaar of piano, kwetsbare nummers brengt, mooi en intiem krijgt uiteindelijk het babbelend publiek mee. Ze brengt nummers als ‘London Rain’ en krijgt daarbij  begeleiding van iemand uit het publiek. Heather Nova blijft een wereldster, die ons, zo liet ze weten, in de namiddag op een trouwfeest een gastoptreden deed op simpel verzoek via Facebook .Hierbij een foto van Lieven met Heather Nova. Proficiat met jullie huwelijk en de ontmoeting met Heather. Ook leuk om te vernemen dat jullie enkele dagen later ook nog naar de kamvuurconcerten zijn geweest om haar opnieuw te ontmoeten.

Iets later krijgt Tankus the Henge de clubtent helemaal in vuur en vlam.

De sfeervolle randanimatie en de vurige dansact dragen allemaal bij tot een fijne avond. Labadoux achterlatend met het eerste nummer van Flip Kowlier, hebben we geen twijfel dat ook hij een mooie afsluiter wordt in Ingelmunster. We kijken uit naar dag 2…

Foto’s: Chris Van Dam

Een fotoreportage en een verslag van het optreden van ‘Kids with buns’ in De Casino in Sint-Niklaas is reeds eerder gepubliceerd op deze site.

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Chris Van Dam

Chris heeft zijn eerste stappen gezet als concertfotograaf bij Damusic en bij Digg. Na een pauze van ongeveer twaalf jaar neemt hij opnieuw de draad op en gaat hij als fotograaf aan de slag bij Atelier 32. Op deze manier combineert hij zijn passie als frequente concertganger, muziekliefhebber en auteur met fotografie.

Weergaven: 51

Comments

comments

2 thoughts on “Labadoux festival – 5/5/2023”

  1. Lieven,

   Op mijn site staan foto’s van haar. chrisvandam.be
   Ik plaats ook nog wat foto’s op deze website.

   Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.