Sixx
Read Time:3 Minute, 24 Second

Of: hoe gezellig kan je het toch nog maken ondanks.. of misschien wel dankzij Covid maatregelen?

Onderweg naar het eerste concert in ruim 1,5 jaar, wat doet een mens dan behalve goed op de weg en de route letten? De juiste soundtrack kiezen natuurlijk. En wat past er beter dan een flinke streep blues van Deezer via bluetooth op de radio, wanneer je op weg bent naar een band die zichzelf Bluestooth noemt? Riding with the King zingen Clapton en BB King. Op weg naar Bluestooth en Sixx op Zomerarena Geraardsbergen.

Dat dit niet zomaar een lokaal dubbelconcertje is wordt al duidelijk bij de voorstelling van de eerste act: niet alleen delen beide bands 3 muzikanten die samen de kern vormen, er zitten ook wel best enkele kleppers tussen. Jo Moens die als drummer zijn sporen verdiende bij onder andere Axelle Red en Jo Lemaire, en Hammond icoon Gino Cam Cole op de toetsen. Ik sta hier op uitnodiging van ondernemer Geert Vanvaerenbergh, bekend als de bezieler achter de Belgian Bullets en gitarist in beide bands vanavond.

Bluestooth Bluestooth 

Naar de eventlocatie dan. Alle lof voor stad Geraardsbergen hoe zij dit hebben aangepakt: een arena, of zeg maar gerust mini amfitheater, opgebouwd uit europaletten. Bubbels mooi gescheiden, voldoende helling om iedereen perfect zicht te garanderen zonder te moeten opstaan, en bediening aan tafel. Het geheel heeft iets gezelligs, en dat doet goed. De Zomerarena Geraardsbergen staat gratis ter beschikking voor iedereen die iets wil organiseren, hier kunnen heel veel steden en gemeenten iets van leren. Er staan zélfs goede stoelen in, niet de typische bruine klapstoelen van vele gemeentelijke diensten. Welkom bij Bluestooth en Sixx op Zomerarena Geraardsbergen. 

Bluestooth Bluestooth

Bluestooth Bluestooth

Bluestooth opent de avond, en doet zijn naam alle eer aan: steengoede blues in stevige en modern klinkende semi-uptempo versies. Heel uitzonderlijk gaat het tempo ietsje lager, voor een van de kleppers in het genre: Thrill is gone, een van de bekendste songs van BB King, wordt in een beklijvend slowtempo jasje gestoken. Ver verwijderd van het origineel, en toch nog steeds blues zoals blues hoort te zijn: vol gevoel, beklemmend en toch opzwepend. Afsluiten doen ze met een klassieker waarmee Johnny ‘Guitar’ Watson in zijn tijd blues naar de mainstream bracht: A real mother for ya.

Bluestooth Bluestooth

Bluestooth Bluestooth

Bluestooth, Foto: Luc Cromphout Bluestooth

Na een korte onderbreking met een minieme ombouw, enkel de bass en de zanger ruimen plaats voor een andere bassist en een zangersduo, komt Sixx op het podium. Ondanks het kleine verschil in bezetting tapt Sixx uit een geheel ander vaatje. In de plaats van Blues komen er stevige pop- en poprock songs, van Lenny Kravitz over Melissa Etheridge en Bryan Adams tot Jamiroquai. Soms wat steviger dan het origineel, in enkele gevallen kleiner en intiemer met alleen akoestische gitaar en zangeres.

Sommige dingen kan je nooit beter plannen dan dat het toeval ze je aanbiedt: Bryan Adams kan geen openluchtconcert geven in Belgie zonder dat daar een drasj national bij komt kijken.. en ja hoor: de weinige regen die we vanavond krijgen valt exact wanneer Baby when you’re gone wordt ingezet. De andere details en timing houden het midden tussen ‘ingestudeerd nummer’ en ‘natuurlijke cool’, het heeft iets. Zoals wanneer gitarist Geert ogenschijnlijk nonchalant even aan de kant wat staat de drinken en zijn Gretsch gitaar op te blinken op de intro van Baila Morena, om net op de seconde juist die stap naar zijn plaats op het podium te zetten en in te vallen.

Sixx 

Sixx

In de vergelijking komt Bluestooth over als een steviger samenhangend geheel dan Sixx, al is het natuurlijk moeilijk vergelijken met zo’n verschillende stijlen. En wie zegt dat je zou moeten vergelijken, enkel omdat beide bands enkele muzikanten delen? Op het einde is Bluestooth een heerlijk stevige bluesband, en is Sixx een stevige coverband. Je kan van beiden genieten, zonder te moeten kiezen of vergelijken. Bluestooth en Sixx op Zomerarena Geraardsbergen was een onverdeeld succes. 

https://www.bluestooth.be/
https://www.facebook.com/BluestoothBand
https://www.sixx.be/
https://www.facebook.com/SIXX-live-music-band-200402720760880/
https://www.geraardsbergen.be/zomerarena
https://www.facebook.com/pages/Zomerarena%20aan%20den%20Bleek/111122397879012/

Sixx Sixx

Sixx

 

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Gerd Van den Broeck

Bezoeken: 284

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.