Read Time:2 Minute, 18 Second

Het beloofde een mooie avond te worden als je niet té ver naar de wolken keek. En dus werd het een natte avond voor aflevering 2 van de Zomerse dinsdagen. Je kon dus dansen in de regen met Silicon Carne in Hever.

16 jaar zijn ze ondertussen bezig, Silicon Carne. En dat zie je en hoor je. De songs, voor de overgrote meerderheid verpakt in thema-medleys, komen er zeer routineus uit. Op het podium zie je 2 werelden: 4 degelijke maar vrij statische muzikanten in de achtergrond, zeer beweeglijke zangeres Kim “Kimpie” en ADHD-zanger Tony “Double T” letterlijk en figuurlijk op de voorgrond. De beperkte bezetting van Bas, drum, synth en één gitaar maakt het geheel zeer samenhangend, maar biedt tegelijk weinig mogelijkheden om “anders” te klinken. Welke ook de stijl van de gecoverde songs, het klankbeeld blijft steeds hetzelfde. Je kan dat als een voordeel zien, een huisstijl, maar het geeft dus ook beperkingen. Om maar iets te noemen: een tweede gitaar zou leadgitarist David “Dirty Dave” het leven gemakkelijker kunnen maken, als rhythm guitar ter ondersteuning van zijn solo’s bijvoorbeeld.

Maar dat klinkt in uitleg allemaal negatiever dan het in de praktijk op het podium is. Silicon Carne staat er, en weet het publiek mee te trekken. Meer moet een goeie coverband niet doen, dus missie zeker geslaagd en ook na 16 jaar nog steeds voor herhaling vatbaar. Een goed half uur in de set begon het zachtjes te druppelen boven Hever, en het hield nooit meer op. Maakte dat tot aan de pauze het publiek nog een beetje timide, toen nadien hernomen werd met Just begun to fight, om over te gaan in een dance/dubstep medley barstte het feest los. Het leek of er geen regen meer was. Na nog 2 medleys vol classic- en andere rock werd het normale programma afgesloten met een luid door het publiek meegebruld Sex on fire. 

Over naar de onvermijdelijke bisnummers. Het feest is immers nooit gedaan voor het echt gedaan is. En wat tovert Silicon Carne dan uit hun hoed na het vele rockgeweld? Een schlager medley, om dan toch in schoonheid af te sluiten met een stevige Thunderstruck. Of toch niet? De harde fans op de eerste rijen willen meer. Méér dan er op de playlist staat. En wat doet een doorwinterde band dan? Nog een wit konijn uit de hoed toveren uiteraard. Een wit konijn getiteld Killing in the name of.. van Rage against the Machine. In het nabije rusthuis Ravenstein zindert het nog na.

Samenvatting van de avond? Regen, Rock, Stevig, Feestje. Een avond zoals je hem verwacht en zoals hij moet zijn met een goeie coverband zoals Silicon Carne. Minus de regen 🙂

http://silicon-carne.be/index.html

https://www.facebook.com/Zomerse-Dinsdagen-259331117544635/

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Gerd Van den Broeck

Weergaven: 458

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.