Read Time:2 Minute, 6 Second

FENIX neemt je mee op een reis langs de beste rockklassiekers van de laatste drie decennia. Hierbij passeren ongeveer alle groten der aarde de revue. Met nummers van onder andere: AC/DC, U2, Pearl Jam, Metallica, Guns ’n Roses, Deep Purple, Lenny Kravitz, Rage Against The machine, Golden Earring, Janis Joplin, Queens Of The Stone Age, Kings Of Leon, Judas Priest, Red Hot Chili Peppers, en tal van andere topgroepen. Zo stellen ze zichzelf voor op www.fenixrocks.com. En er is geen letter van gelogen. Vanaf het eerste akkoord van hun ZZ Top opener Gimme all your lovin’ gaan ze loeiend hard en hebben ze het publiek mee. Fenix rockt de Zomerse dinsdagen!

Maar eerst dit. Fenix bestaat uit zes leden: Nick Verherstraeten en Rik Stynen op gitaar, David Ooms op bas en Vincent Fransen op drum. De lead zang wordt gedeeld door vocaal duo Bert Lievens en Lynn De Backer die sinds kort bij de band aansloot ter vervanging van de originele lead zangeres. En het plaatje op het podium klopt op die laatste na. Vocaal is er absoluut niets mis, Lynn doet het méér dan behoorlijk. Maar visueel klopt het niet. Lynn, een persoonlijke boodschap voor jou: je ziet er véél te braaf uit tussen dit zootje muzikaal ongeregeld. Of is dat bewust, als een soort verrassingseffect? Om maar te zeggen dat zij, ook al verwacht je dat niet direct, klinkt als een echte power-rockchick.

Ze worden, zoals reeds enkele jaren het geval is, aangekondigd door Gijs, de jongste presentator van het land. Voor de gelegenheid heeft ook die niet enkel een microfoon maar ook zijn akoestische gitaar bij, waar hij zowaar de beginakkoorden van Smoke on the Water uit puurt. De kleine presentator is gepromoveerd tot publieksopwarmer.

Het is duidelijk te zien en te horen dat deze heren (en dame) al een hele tijd samen de Vlaamse podia onveilig maken met hun classic rock. Ze zetten een stevige samenhangende klank neer, met een heel sterke muziekkeuze die over alle facetten van classic rock gaat. De enkele uitschuiver hier en daar die buiten het genre gaat weten ze er toch perfect in te passen: Sex on Fire, Ironic, ja zelfs Verdammt Ich lieb Dich! Die laatste staat overigens op de playlist vermeld als “Den Duits”. Een grapje naar de fotografen die er in slagen vervroegd de hand te leggen op de playlist?

Conclusie: steengoed, stevig, rockend. Dat is Fenix. En Fenix rockt de Zomerse dinsdagen.

http://www.fenixrocks.com/

https://www.facebook.com/events/2007956216102261/

 

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Gerd Van den Broeck

Weergaven: 678

Comments

comments

One thought on “Fenix rockt de Zomerse dinsdagen in Hever”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.