Operadiva : Noémie Schellens op het DoReMy Festival in Wijgmaal was Hartverwarmend!

Read Time:4 Minute, 2 Second
DoReMy in Wijgmaal.
Gisteren gingen we naar het slotfeest van DoReMy in Wijgmaal (Leuven) , een festivalletje dat zijn gelijke niet kent. Het festival bestaat enkel uit Wijgmaalse artiesten die optreden bij mensen thuis en daar 3 euro voor vragen.
Maar vergis je niet , de kwaliteit ligt zeer hoog en volgens een vriend die zowat alles volgde waren daar ongelofelijke pareltjes bij , zo was hij zwaar onder de indruk van : Hot Club van Brabant  een viertal geïnspireerd door Django Reinhardt die met drie gitaren maar vooral ook een wondermooie stem heel de huiskamer bij de strot pakte .
Ik ga deze groep volgen en een later verslag volgt dus ongetwijfeld.
 
Maar wij waren dus afgezakt naar het slotakkoord , overigens het enige concertje dat in de open lucht plaatsvond. Dat was ook wel nodig , want de afsluiter kon wel tellen.
Noémie  Schellens kwam daar onze harten verwarmen en dat mag echt wel letterlijk genomen worden. Zelfs de weergoden besloten om even een rustpauze te nemen en nestelden zich op een eenzame witte wolk .
 
Wat we een beetje jammer vinden is het feit dat Noémie nog steeds bij veel mensen geen belletje doet rinkelen , en dat is echt wel onterecht.
 
Maar waarschijnlijk heeft het genre daar veel mee te maken , want Noémie is een Operadiva. Meestal als mensen dit lezen haken ze meteen af , maar ik zou toch willen vragen om dit opiniestukje verder te lezen, tenslotte is dit nog maar mijn voorwoord en tegen het einde van mijn betoog had ik toch graag het onterechte gat in de cultuur een beetje gedicht.
Noemie Schellens
 
Opera heeft soms echt wel vaak een onterecht oubollig imago , ook wij hebben ons daar al wel eens aan bezondigd , maar eens je de moeite troost om je open te stellen dan gaan er nieuwe deuren open. Het is een beetje als na lang aarzelen je eerste bril opzetten en vervolgens zien dat op de weg die je al zo lang volgde plots ook zijstraten te bewonderen zijn.
 
Onze Opera diva studeerde af in het koninklijk conservatorium in Brussel en trad onder andere al op in ‘De munt’, ‘De Bozar’ de ‘opera De Lille’ en de Bastille in Parijs. En in 2012 werd ze uitgeroepen tot Cultureel Ambassadrice en stadssopraan van Leuven.
 
Maar eens ze begint te zingen is al deze tekst overbodig , Noémie heeft een gouden stem en je verliest alle begrip van tijd als je haar bezig hoort . Zo zingt ze een licht verteerbaar operarepertoire dat echt mooi en modern is. Naast haar stond haar levenspartner Kobe Baeyens , die ook een ongelofelijke mooie stem heeft .
 
Zo bestaat er een interpretatie van haar van het wereldberoemde ‘Ave Maria’ gezongen in een kerk en zo buitengewoon mooi dat ik er kippenvel van kreeg op plaatsen waar het eigenlijk verboden is . Hieronder echter is Oh Quante volte te zien van Vincenzo Bellini met haar favoriete gitarist : Maarten Vandenbemde.
En ach…Niet dat het er toe doet , maar Noémie is ook nog eens een mooie dame om naar te kijken, en op een festival zoals dit waar je bij wijze van spreken haar kan aanraken maakt dat de beleving nog intenser.
 
Maar er is Nog meer…Zo is Noémie ook nog actrice , en werkte ze onder andere mee aan de serie ;Zuidflank, Code37 en was ze te zien in de Clip van Milow : “You and Me” . Maar voor ons was haar medewerking aan de Amerikaanse langspeelfilm : A Quiet Passion op dat vlak echt wel memorabel .
 
Eigenlijk zouden we nog wel een tijdje kunnen doorgaan, want muziek is passie en heeft niet altijd te maken met genres. Muziek gaat veel vaker over een stem , of over iets dat je raakt , het is een ontdekkingstocht die echter wel verreist dat je een open geest moet hebben en bereid moet zijn dan verder te kijken dan de einder , want ook daar achter verschuilen zich dingen die nog te ontdekken zijn.
 
Zoals mijn vriend Patrick zei: Het was een prachtige zondag en zo zouden er gerust nog meer mogen volgen.
Noémie je hebt er dus alvast minstens 2 fans bij en er zullen er nog veel volgen .
Tot Volgend jaar Op DoReMy voor een volgende editie.
 
Foto’s & Tekst: ©Gieke Merckx. 
Noémie Schellens.
Noémie Schellens & Kobe Baeyens.
Kobe Baeyens.
Opera Mobile.
Big Fan....
Mooie Krullebol en tevens de zoon
Noémie Schellens.
Gitarist :Maarten Vandenbemden.
Noémie Schellens.

 

 

 

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 1744

Comments

comments

2 thoughts on “Operadiva : Noémie Schellens op het DoReMy Festival in Wijgmaal was Hartverwarmend!”

 1. Beste,
  Ik schrijf ‘n artikel over deze prachtige muzikale avond voor ons huistijdschrift ” De Ijsvogel “.
  Kan u mij aub programma van dit concert bezorgen ? Alsook enkele sfeer-foto’s, aub.
  Dank bij voorbaat.
  Guy Gerets
  WZC Wijgmaalbroek , K 1.20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.