Read Time:1 Minute, 39 Second

Het voorprogramma Sabrina Dinan werd aangekondigd door de Ierse singer-songwriter Luka Bloom. Sabrina Dinan was voor mij een grote muzikale verrassing. Luka Bloom waardeert haar enorm. Sabrina Dinan zingt prachtige melancholische hedendaagse folkliedjes met een sterk resonerende stem. Ze heeft het vermogen om in dezelfde klasse te spelen als Gemma Hayes, Cara Dillon en alle andere geweldige vrouwelijke singer-songwriters die Ierland voortbrengt.

Vanavond liep de uitverkochte Depot te Leuven helemaal vol, met een ietwat ouder en rijper publiek. De Ierse singer-songwriter was vorig jaar al een welgetelde 51 jaar aan de slag als liedjesschrijver en -vertolker en met een selectie uit zijn muzikale carriere stak hij het publiek in zijn achterzak

Luka is een entertainer pur sang, zowel in zang als in parlee, met over bijna ieder nummer een beklijvende uitleg over hoe en waar en waarom het nummer juist ontstaan was. Als ervaren troubadour staat hij ontspannen op een podium. Dit gecombineerd met een setlist bestaande uit 23 nummers zorgde voor een vol programma. En het publiek nam dit alles gretig en enthousiast in zich op.

Een kippenvelmoment was zeker “Sunny Sailor Boy”, een cover van The Waterboys, waar het publiek verzocht werd actief aan deel te nemen en dat ook vol overgave deed. Ook ”Don’t be afraid of the Night” met een surprise act, samen met niemand minder dan Stan Van Samang, werd heel fragiel en intimistisch gebracht. Luka en zijn gitaren, een match made in heaven.

We hoorden flarden uit zijn volledige muzikale carrière, met ook enkele nummers uit ”Riverside”, het album uit 1990 die het meest gekend is.”Gone To Pablo” en Rescue Mission” en net voor de bisnummers ”You Couldn’t Have Come At A Better Time”, waar het publiek helemaal wild werd.
En met “Black is the Color” als één van de bisnummers bereikte de set een heuse climax.

Een topper in al zijn eenvoud dus, en zo hebben we het graag. Het was “one hell of a set”!

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Johan Allaert

Meer info op http://johanallaertphotography.be

Bezoeken: 178

Comments

comments

3 thoughts on “Een avond Luka Bloom pur sang, 19 november 2023”

  1. Dank je wel voor het delen van je mening. Ik waarder een eerlijke feedback van bezoekers zoals jij, omdat het me helpt om mezelf te verbeteren. Ik heb het artikel geschreven naar mijn aanvoelen hoe ik het optreden heb beleefd. Ik zal bij mijn volgende recensie(s) hiermee rekening houden.

  2. Niet echt denderende review… . Sorry dat dit wat grof overkomt maar zelfs de titels van Luka’s nummers zijn niet correct.

    1. We hechten veel waarde aan onze lezers en uw opmerking wordt zeker doorgegeven aan de auteur van dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.