Read Time:1 Minute, 59 Second

Hoe begin je er aan? Een artikel schrijven over een band waar eigenlijk veel over te vertellen is dat niet zo super is, maar die wel de vlam in het publiek steekt? Dit moet mijn moeilijkste artikel van de hele zomer zijn. Hoop ik. In ieder geval: de Magnet party coverband bouwt een feestje.

Het begint al voor de eerste noot gespeeld is, zelfs voor het publiek er is: Magnet heeft een eigen klankman bij, maar die doet enkel de front of house. Dus moet er een tweede mengtafel naast het podium om de monitormix te verzorgen. En wat blijkt? Na weken van zéér goede klank daar in Hever is die nu ondanks gebruik van hetzelfde materiaal ondermaats. Er zit geen balans in het klankbeeld. Na het concert waren er overigens wel felicitaties van een van de bandleden voor de zeer goede monitormix die verzorgd werd door.. de vaste klankman van de zomerse dinsdagen.

Queue de band. Een leadsinger die zich Christoff waant, een zangeres die bij het eerste nummer al adem tekort komt, ingestudeerde danspasjes en slecht Engels nog net niet van het make-that-the-cat-wise niveau. Je kan of mag in een coverband geen topmuzikanten, virtuoze leadgitaristen of fantastische drummers verwachten, maar toch.. we hebben het allemaal al veel sterker gezien. En toegegeven, door het vele concerten volgen en muziek luisteren ben ik misschien toch een beetje streng geworden. Strenger in ieder geval dan het gemiddelde in het publiek.

Ze gaan door zonder pauze de Magnet Party Coverband. Niet te stoppen, en gelukkig maar. Want op één of andere manier slaat er wel een vonk over naar het zeer talrijke publiek op deze Zomerse Dinsdag. Of het voor het podium opduiken van een Luikse scoutsgroep -in de buurt op kamp- daar voor iets tussen zit zullen we nooit weten. Feit is wel dat ze gretig meedansen en zelfs zingen die van Luik, ook wanneer het even overgaat naar Vlaamse volksdans op de tonen van Laïs. Een gebrek aan inzet en hard werken kan je hen zeker niet verwijten die van Magnet.

Zo zie je maar dat voor een echt feestje geen virtuozen nodig zijn maar wel een gretig publiek en veel ijver op het podium: de Magnet party coverband bouwt een feestje!

Zeer geslaagde avond.

 

https://www.facebook.com/events/1910398615894357/

https://www.facebook.com/Zomerse-Dinsdagen-259331117544635/

http://www.magnetmusic.be/

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Gerd Van den Broeck

Bezoeken: 101

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.