Read Time:1 Minute, 34 Second

Na de soul en disco van Billy Ocean is het tijd voor iets heel anders op Beach Festival Nieuwpoort dag 2: Levellers nemen je mee naar de donkerste en luidste pubs, de Britse tegenhanger van onze bruine kroegen, voor een flinke portie rauwe onversneden Brighton Folk. Gingen ze in het verleden wel eens over de grens richting folkpunk, dan zijn de heren vandaag opnieuw iets bezadigder. Aangepast aan de omgeving van Nostalgie Beach, of worden ze wat ouder? Ik hoor ze in ieder geval liever zoals ze hier vandaag klinken: pure folk met nu en dan een iets steviger gitaar maar zonder naar punk of hardere rock over te gaan. Meer zoals ze op hun platen (voor de jongere lezers: op Spotify) klinken dus.

De set start met een lang stuk doedelzak, en dan hebben ze mij altijd direct mee. Het kan van bij de start al niet meer stuk, dus wanneer deze Levellers er dan echt aan beginnen met hun grootste hit Liberty Song gaat het festivalterrein meteen in brand, en het is niet te blussen zo lang zij blijven spelen.

Dat is het fijne van een festival zoals dit Nostalgie Beach Festival, met een wat ouder publiek: dat publiek heeft door de jaren zo veel bands en stijlen gekend en gevolgd, dat hetzelfde publiek gewoon blijft staan voor zo een uiteenlopende muziekstijlen. Het iets jongere deel van het publiek dat zichtbaar op headliner MIKA! wacht kijkt het lichtjes geamuseerd maar van iets meer afstand aan. In de coulissen kijkt één bijzondere gast met héél veel aandacht: Stijn Meuris van Noordkaap, die na deze muzikale stormram het podium zal moeten overnemen.

Ow ja, als u ergens een fotograaf de originele zonnebril van de zanger ziet te koop aanbieden: ja die is echt. De (on)gelukkige collega kreeg die recht in het gezicht toen hij werd weggegooid omdat het toch alleen maar regende.

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Gerd Van den Broeck

Bezoeken: 3

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.