Read Time:3 Minute, 55 Second

2 Step Dance Company, we stelden hen vorige week reeds aan u voor ter gelegenheid van hun 20-jarig bestaan. Nu zijn ze hier met die langverwachte jaarlijkse show, editie 19, onder de titel The game of Tau.

Het recept van deel 1 van de show is bekend bij wie hen eerder zag: een opeenvolging van dansstijlen, gebracht door die groepen die om diverse redenen moeilijker in te passen zijn in het 2e deel van de show. De kindjes die te jong zijn om later op de avond te dansen, minder ervaren dansers, .. Maar dat maakt deel 1 zeker niet minder interessant om te zien, integendeel. Niet alleen laat het de evolutie zien die dansers doormaken naarmate ze meer ervaring op doen, het niveau dat deze kleine en minder kleine dansers halen ligt ook al verrassend hoog. Deze formule geeft ook een mooi overzicht van de verschillende stijlen die 2 Step in het aanbod heeft.

Opvallende evolutie: vergeleken met enkele jaren geleden zie je van heel klein tot tieners veel meer jongens op het podium. Zouden de vele dans programma’s op TV hier voor iets tussen zitten, dat dansen weer “stoer” is? Wij denken alvast van wel.

Als afsluiter krijgen deze dansers hun eigen apotheose. De allerkleinsten gaan naar huis, slapen, want morgen (zaterdag) moet het nog een keer. Dan kunnen ze wel blijven kijken naar hun grote voorbeelden en leerkrachten die dansen in deel 2.

Deel 2 dan, zeg maar het deel met een verhaal. Elk jaar doet Karlijne Provinciael haar best om met een originele verhaallijn te komen om van de snelle opeenvolging van dansstijlen een vloeiend geheel te maken, en dat lukt telkens weer. Soms met een volledig origineel verhaal, soms met fantasierijke persiflages op bekende verhaallijnen of personages.
Deze keer speelt het geheel zich af in een fictief bos, waar 4 studenten voor een studie-opdracht op zoek moeten naar allerlei zaken die in dat bos zouden moeten te vinden zijn. Maar.. in het bos vinden ze een spel, en ze worden Jumanji-gewijs in het spel gezogen. Om uit het spel te geraken moeten ze ook hier dus raadsels en opdrachten oplossen.
Daarvoor roepen ze de hulp in van zelf gekozen superhelden: Graaf Dracula (hilarisch vertolkt door Mike Alvarez), een van de Power Rangers, Yoda uit Star Wars en Marvel superheld Deadpool (door Dracula steevast “Red Bull” genoemd). Deadpool wordt vertolkt door Wim DMan, die vorig jaar nog met een zeer zware schouderblessure uitviel tijdens de voorbereiding op de show. Dans op dit niveau is niet zonder risico.

De protagonisten van het verhaal
Deadpool “Redbull” en Yoda

Elk van de op te lossen raadsels is natuurlijk de aanleiding om de volgende groep dansers in het veld te sturen: Hip hop, hip hop fast, hip hop lyrical, girlie, moderne dans, klassiek ballet, Ragga Dancehall, funkstyles, jazzrock … ze volgen elkaar in sneltempo op. Soms mooi afgescheiden, soms in elkaar overvloeiend, soms gemengd. Eén van de opvallende acts tussen al dat urban geweld is ook nu weer een gedurfde klassiek ballet choreo op onverwachte muziek. Ooit deden ze het op de rockmuziek van Gossip (Heavy Cross) , dit keer is het electronische dance (EDM) met de Simply Three versie van Wake me Up (Avicii).

Ballet op EDM: Wake me Up

Voor we naar de apotheose gaan moet de zaal nog een laatste keer in vuur en vlam gezet worden, een taak die met verve wordt uitgevoerd door de 2SDC megacrew met één van hun Dance as One acts op de muziek van Aretha Franklin: Think!

Think!

En zo komt de show op een einde in de traditionele apotheose, ingezet door de megacrew en de presenterende acteurs/dansers, steeds verder aangevuld met alle dansers uit deel 2. Muziek: een versnelde (en iets “verzwaarde”?) versie van de Macarena uit Hotel Transsylvanië 3. Uiteraard in een geheel eigen en opzwepende versie van de dans. Dit verklaart meteen ook waarom hoofdfiguur Dracula dat door de hele show voorzingt aan de zaal.
Bij die apotheose valt het pas echt op wat voor enorme logistieke uitdaging een 2 Step show moet zijn, zelfs voor wie zich niet kan voorstellen hoe klein de coulissen zijn. Een vloeiende show opbouwen met honderden dansers op dit podium, met zo weinig ruimte achter dat podium, het blijft een huzarenstuk.

De grote Apotheose Hey Macarena !

Samengevat: een avond top amusement.
Afspraak voor wie deze editie moest missen: het 8 en 9 Mei 2020, voor editie 20. Te volgen op de hieronder vermeldde kanalen.

Websites:
https://2stepdancecompany.be
https://dancersagency.be
https://nl.wikipedia.org/wiki/B.B._Jerome_%26_The_Bang_Gang

Social media:
https://www.facebook.com/2stepdancecompany/
https://www.facebook.com/2SDCCREW/
https://www.facebook.com/Dancersagency-427405700656035/
https://www.facebook.com/events/2243051139089984/


Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Gerd Van den Broeck

Weergaven: 315

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.