Read Time:2 Minute, 48 Second

Donderdag avond in Antwerpen. Ik zit in een soort kunstencentrum en ik ben omringd door een groep luidruchtige maar vooral heel enthousiaste dames. Vanavond gaat Ne Touche pas Burlesque voor een laatste keer repeteren alvorens zich volgende week, na nog één keer alles op een rijtje te zetten in een generale repetitie, voor de leeuwen te gooien in hun inmiddels 4e avondvullende zaalshow.

Burlesque, het is al enkele jaren internationaal razend populair. Voor mij zitten Raven Romance, oprichtster van het gezelschap, en Ripley Brown, producer. Internationale sterren? Neen hoor: gewone (nu ja.. ) Vlaamse jonge vrouwen, maar tot de verbeelding sprekende artiestennamen horen er bij in dit wereldje. Enthousiast vertellen zij waar het gezelschap vandaan komt en wat zij gaan doen. Samen vormen ze de basis van Ne Touche pas Burlesque.

In 2015 kwamen enkele gelijkgestemde enthousiastelingen samen en ontstond snel het idee om een eigen show voor te bereiden. Ondersteund door een aantal gast performers kwam de eerste show er herfst 2016. Thema: Halloween. Een niet zo voor de hand liggende combinatie, hoewel de dames zelf daar anders over denken: het ging perfect samen en de show kende mede dankzij het nog nazinderende succes van de film Burlesque veel succes, met dan ook een vrijwel onmiddellijk uitverkochte zaal. Genoeg succes om met volle overtuiging 6 maand later, mei 2017, reeds klaar te staan met een 2e show, ditmaal rond het thema Alice in Wonderland. Show 3, herfst 2017, kreeg een New Orleans thema met uiteraard de bijhorende kralenkettingen. Dat laatste thema is vanop een afstand iets meer voor hand liggend, al was het maar omdat dan gemakkelijk de link gelegd wordt naar de film en broadway show Cabaret.

Na enkele jaren een absolute hype te zijn is Burlesque volwassen geworden, een blijver in de podiumkunsten. Dat zorgt er ook voor dat het publiek trouwer wordt en ook weet wat van Burlesque mag verwacht worden. Wie platte striptease verwacht is aan het verkeerde adres. Burlesque is verleiding in stijl en met klasse. En een beetje teasen uiteraard. Bij het grote publiek is het genre vooral bekend na de gelijknamige film, voor de kenners en de echte liefhebbers spreekt internationale ster Ditta Von Teese nog steeds veel meer tot de verbeelding. Zij is dan ook het echte grote voorbeeld.

En dan is er dus nu show 4 van Ne Touche pas Burlesque. Getiteld: Grease, the Burlesque Experience. Wat we zagen op deze repetitie, nog niet eens in full dress en nog niet helemaal àf, sprak al genoeg tot de verbeelding om te weten dat het een wervelende show wordt. De show wordt samengesteld met de 6 vaste leden van het gezelschap, die naast de al eerder genoemde oprichtster Raven Romance en producer Ripley Brown verder bestaat uit de performers Miss Mia Perdita, Miss Fanny Diamond, Lady Voluptuouze en Lady Vengeance, en wordt aangevuld met guest performers Eliza Kama en Anna Bomba. 26 Mei, Zaal Bart in Merksem. Verwacht alles wat je kan verwachten, en dan nog wat.

Meer informatie:
https://www.netouchepasburlesque.com/grease.html
https://www.facebook.com/NeTouchePasBurlesque/
https://twitter.com/NeTouchePas_
https://www.instagram.com/netouchepasburlesque/

Kaarten zijn nog steeds te bestellen via:
https://netouchepasburlesque.eventsquare.co/nl/

Lady Vengeance
Lady Voluptuouze
Raven Romance

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Gerd Van den Broeck

Weergaven: 667

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.