Read Time:3 Minute, 43 Second

Warm genoeg om buiten te komen, niet té warm om buiten te komen, dat is ideaal Parkpop weer. Die zomerse donderdag avonden in de Mechelse Kruidtuin (ter plaatse beter gekend als Den Botanique) zijn ondertussen een traditie van vele jaren, en men slaagt er ondanks de gratis inkom elk jaar wel in om enkele “namen van het moment” aan te bieden. Zo nu dus ook Olivia Trappeniers aka OT.

Soms maken opkomende artiesten de goeie keuzes, vaak ondanks druk vanuit de business in een andere richting. In het geval van Olivia was de nadruk op haar eigen Engelstalige repertoire zeker de goeie keuze. De Nederlandstalige zijsprongen met Regi en Jaap Reesema waren voor haar absoluut mooie opstap in haar carriere, maar haar eigen Engelstalige mix van pop en dansbare R&B is zo veel sterker om een zomers publiek mee in te pakken. De enkele internationale covers er tussen weet Olivia Trappeniers aka OT zich zo eigen te maken dat ze het geheel echt versterken.

Openen doet ze met Unforgettable Nights, een heerlijk dromerige midtempo warm zomers aanvoelende R&B uit eigen werk, en ze zet daarmee de thermostaat in het park direct enkele graden hoger. Het er na volgende La Di Da doet er met het tempo wat hoger nog een schepje bovenop. Met het daarop volgende -volledig zelf geschreven- Sad Girl bevestigt Olivia haar internationale niveau.

Met zo veel hoog niveau in eigen muziek is het dan spijtig dat de parkweide pas echt wakker wordt met een cover, enkel omdat die dan textueel wat minder braaf is. Iedereen brult mee met ABCDEF U. Tip voor Olivia: wat stouter worden in je eigen teksten, dan worden die de volgende keer ook luider meegebruld. Het rijtje covers zet ze verder met heel eigen versies van Stay (Rihanna) en een heel opvallend ingetogen interpretatie van Outkast’s Hey Ya.

Weer een slimme keuze, want zo is het weer de eigen muziek die het publiek opnieuw wakker schudt. Can’t break a broken heart klinkt alsof het een cover van een wereldtopper zou kunnen zijn, maar vergis je niet: het is wel degelijk eigen werk. Color me In laat het tempo terug iets dalen, maar de temperatuur verder stijgen. Het publiek van alle leeftijden ondergaat het graag. Een opvallend groot deel is echt aan het volgen, dat is niet elke week het geval hier.

Met Burn en Driver’s License dan opnieuw 2 covers die net zo goed eigen nummers hadden kunnen zijn. De playlist (waarvoor dank, vriendin(?) van Tom de klankman!) geeft dan aan: Fotomoment!!! , waarna het lijstje Olivia Rodrigo covers verder gaat met Good 4 U. Is het daarom dat Youtube zo vaak Olivia Rodrigo laat zien wanneer je Olivia Trappeniers zoekt? Ook in het daarop volgende She’s all I wanne be heeft ze een hand.

Dan een mashup. Elektriciteit, haar eigen duet met Paul Sinha, zit in de mix met Levitating van Dua Lipa. En het werkt: de mashup is naadloos genoeg om opnieuw aan te tonen hoe goed de eigen songs zijn. Van poppy R&B dan naar Nederlandstalige dance beats. Kom wat dichterbij zet de botanique nog eens in vuur en vlam. Ook zonder de steun van Jaap Reesema werkt het.
Afsluiten doet ze met eigen songs Don’t need it en Problem. Beide in een sterkere versie dan hoe ze -wat braaf- in studio werden opgenomen. Met (onvoorzien?) bisnummer Elektriciteit geeft Olivia het publiek terug aan de altijd aanwezige DJ’s van Radio Botanique. De nacht in.

En dan nog dit: een bijzondere vermelding voor de 2 danseressen die enkele keren mee de ambiance op het podium mogen verzorgen. Want ofwel zijn het héél goeie actrices, ofwel doen ze dit écht nog verdomd graag. Zo’n enthousiasme zie je niet elke week op een podium.

https://www.instagram.com/olivia.trappeniers/

https://www.dezomerisvanmechelen.be/evenement/parkpop/info

OT op Spotify

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Gerd Van den Broeck

Weergaven: 50

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.