Line Up 2019
Read Time:1 Minute, 55 Second

Het is zomer, en dus zijn ze daar weer: de lokale zomerse mini festivalletjes. Ook zo reeds voor de 9e zomer op rij in Hever, deelgemeente van Boortmeerbeek in het grote groene en doorgaans rustige gebied tussen Mechelen en Leuven: de Zomerse dinsdagen Hever.

Ontstaan in 2011 uit de VZW Moeraskamelen, tot 2012 organisator van 20 edities van de toen tot ver buiten Boortmeerbeek bekende Heverse weifuif, begonnen de Zomerse Dinsdagen zoals ook die begon: klein en fijn. Het basisconcept is eenvoudig en al 9 jaar hetzelfde: een podium, een bandje, een toog, en animatie voor de kinderen. Meer moet dat niet zijn voor de Zomerse dinsdagen Hever.

Op die 9 jaar is er natuurlijk wel een en ander geëvolueerd: groter podium, meer omkadering, meer randanimatie, beter geluid enz.. maar waar de weifuif in haar laatste jaren uit de voegen barstte en slachtoffer werd van het eigen succes, slaagt men er met de Zomerse Dinsdagen wel in de originele ziel te bewaren: die van een klein, familiaal, gezellig en vooral gratis zomerpodium.

De band van vandaag: Et Encore, een Indie-Folk-Rock band onder de leuze “Life is music, music is fun” . En ja dat maken ze zeker waar met hun mix van voornamelijk eigen nummers aangevuld met enkele covers van bekend materiaal in een heel eigen versie. Ze doen waar ze voor gekomen zijn: de aanwezigen een plezante avond bezorgen. en die aanwezigen zagen (en hoorden) dat het goed was.

Want daar draait het uiteindelijk om op de Zomerse dinsdagen: gezelligheid onder vrienden, de kinderen die zich amuseren op de vele springkastelen en ander speeltuig, een hapje, een drankje, bijpraten.. en dat alles bij goede muziek. Het hoeft niet groter te worden, en gelukkig maar want deze locatie in het Ravesteinpark is perfect op maat én mooi. Kortom, wie graag ongedwongen een mooie zomeravond doorbrengt kan die in Hever zeker vinden, elke dinsdagavond vanaf 19u30 langsheen de Ravesteinstraat. De beelden spreken voor zich.

Meer informatie:
Zomerse Dinsdagen, nog tot 13 augustus elke dinsdagavond in het Ravesteinpark, Ravesteinstraat, Hever (Boortmeerbeek)
https://www.facebook.com/Zomerse-Dinsdagen-259331117544635/
http://etencore.com/
https://fautebendt.be/
https://www.facebook.com/Kontrair
https://vi.be/dost

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Gerd Van den Broeck

Bezoeken: 1446

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.