Read Time:1 Minute, 36 Second

Love like birds… 14 juli 2019

Love Like Birds is het pseudoniem van Elke De Mey. In 2011 brengt ze een eerste EP uit,  waarop er een reeks concerten volgen, o.a. in de AB en N9. In 2015 verzorgt ze het voorprogramma van Rufus Wainwright in het Rivierenhof waarna het stil wordt rond Love Like Birds en de persaandacht verdwijnt.

Naar haar werk luisteren, bijvoorbeeld op Spotify waar haar eerste EP nog te vinden is, doet haar onrecht aan. Ga liever kijken waar je haar live aan het werk ziet. Bij voorkeur akoestisch, kleinschalig en in een intieme sfeer. Haar muziek is kwetsbaar en vraagt om stilte. Bij een concert in de Surfbaar te Gent, vraagt Elke om geen foto’s te nemen als het fototoestel geluid maakt. Men kan de spreekwoordelijke speld horen vallen.

Zie je als toeschouwer dat Elke bij de start van het optreden stress heeft, dan lijkt die verdwenen zodra ze begint te zingen. Ze raakt je onmiddellijk met haar stemgeluid en gitaar. Dit is één van de artiesten die je solo aan het werk wilt horen en niet met een band op het podium wilt zien staan.

Het openingsnummer is  ‘My sweet Oscar’. Ze brengt hoofdzakelijk eigen werk maar schuwt geen cover, zoals een nummer van de band ‘Villagers’. Dit blijft zeker overeind. Ondanks het feit dat ze daar alleen met haar gitaar staat, is er voldoende variatie in het concert. Tussen de nummers door maakt ze contact met het publiek en geeft nu en dan een kleine toelichting.

Playlist:
– Oscar
– Manic
– Cover van Villagers: Memoir
– Cold Ground
– Hermit
– Colours
– Bury Me
– Cover van Loney Dear – I love you (In With The Arms)
– Sailorboy
– Heavy Heart

Jammer dat ze  geen foto’s laat nemen tijdens een concert, want ze heeft de nodige uitstraling en is wel fotogeniek.

Tekst en foto’s: Chris Van Dam

Elke De Mey…Love Like Birds

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Chris Van Dam

Chris heeft zijn eerste stappen gezet als concertfotograaf bij Damusic en bij Digg. Na een pauze van ongeveer twaalf jaar neemt hij opnieuw de draad op en gaat hij als fotograaf aan de slag bij Atelier 32. Op deze manier combineert hij zijn passie als frequente concertganger, muziekliefhebber en auteur met fotografie.

Weergaven: 165

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.