Read Time:2 Minute, 33 Second

Bos! Festival 2019

In juni 2017 vond de eerste editie van dit festival plaats. Als festivalgangers werd je getroffen door de prachtige omgeving, een ijzersterk solo-optreden van Stef Kamiel Carlens, de sfeervolle verlichting in het bos en de kleinschaligheid van het festival.

Bos! anno 2019. Deze tweede editie werd opnieuw georganiseerd in juli en was dit keer zelfs volledig uitverkocht. Straf dat het festival de kleinschaligheid en de kindvriendelijkheid wist te behouden.

Prijs – kwaliteit een sterke affiche met de focus op heel wat pianomuziek. Deze minder gebruikelijke keuze, geeft dit festival een eigen stempel. Dat het festivalterrein vlot bereikbaar is en voldoende en gratis parkeergelegenheid heeft, zijn belangrijke troeven.

Onder andere Poltrock, Daniel Blumberg, Joep Beving staan op de affiche. Voor heel wat festivalbezoekers niet gekend en daarom wordt deze lijst versterkt door Absynthe Minded en The Bonny King of Nowhere die door een breed publiek gesmaakt worden.

Geen plastic bekertjes, wel flesjes en glazen. Dankzij de waarborg die de festivalganger blijft er werkelijk niets rondslingeren. Op het einde van de festivaldag door een lading plastic bekertjes, in combinatie met flyers en afval van eten is hier niet aan de orde. Een papieren versie van het programma en flyers met reclame van andere festivals ontbreken hier. Je wordt dus uitgenodigd om een foto te nemen van het programma dat op enkele grote borden geafficheerd is.

Een toiletbezoek is gratis… zoals op de meeste festivals. Goede keuze, om het wildplassen in het bos te vermijden.

Natuur, rust en muziek… het vloeit allemaal in elkaar.

Toch mist het festival nog enkele voordelen van de grotere festivals. Je moet even aanschuiven wanneer je iets te drinken haalt, want nog niet alles verloopt even vlot. In de vroege avonduren is het streekbier op, wat later blijkt al het zwaarder bier op te zijn. Een gewoon pintje krijg je wel nog. Een bewuste keuze om het alcoholgebruik te beperken of dronk men meer dan verwacht?

Ook bij de foodtrucks is het aanschuiven. Eén foodtruck laat je zelfs eerst langs één kant te aanschuiven om je bestelling door te geven, om daarna aan de andere kant je bestelling afhalen. Op deze manier sta je toch een tijd te wachten.

Op het festivalterrein staan er veel pijlen naar de verschillende podia maar ze zijn niet altijd duidelijk. Vraag je het dan aan een vrijwilliger die in de organisatie werkt, dan krijg je vaak een onduidelijk antwoord.

En wat een beetje absurd is…  Tijdens het namiddagprogramma doorkruisen twee politieagenten per paard plots het festivalterrein. Nee, geen alcoholcontrole. Misschien is dit een standaardprocedure. Of komen ze ook even de gezellige sfeer opsnuiven.

Bos! is een aanrader voor iedere muziekliefhebber die kan genieten van het rustigere muziekgenre of voor iedereen die met kinderen naar een festival wilt. Een aanrader voor wie graag naar een festival gaat en zijn ecologische voetafdruk wil beperken.

Proficiat aan de organisatie en we zijn nu reeds benieuwd naar de programmatie van 2020.

Tekst: Chris Van Dam
Foto’s: Chris Van Dam

Kindvriendelijk Festival
Bos Festival
Bos 2019
Love is in the Air
Bier!
Genieten.

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Chris Van Dam

Chris heeft zijn eerste stappen gezet als concertfotograaf bij Damusic en bij Digg. Na een pauze van ongeveer twaalf jaar neemt hij opnieuw de draad op en gaat hij als fotograaf aan de slag bij Atelier 32. Op deze manier combineert hij zijn passie als frequente concertganger, muziekliefhebber en auteur met fotografie.

Weergaven: 128

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.