Read Time:1 Minute, 45 Second

 

Naar jaarlijkse gewoonte wordt een zomer vol muzikale en andere activiteiten samengebald onder de vlag De zomer is van Mechelen. Grootste gemene deler van al deze activiteiten: gratis en in open lucht.

Werd het voorbije weekend de aftrap al gegeven door het alternatieve en zeer groene wereldfestival Ottertrotter, dan was het nu aan het donderdagse wekelijkse Parkpop om uit de winterstalling te komen. De kruidtuin is daarvoor ook dit jaar weer de plaats van afspraak.

Editie 2017 van Parkpop mocht onder een onverwacht droge hemel op gang gespeeld worden door Buscemi met een DJ set in zijn bekende stijl, die een mix brengt van dansmuziek met een latino-tintje, waaronder lounge, house, jazz, brazilian grooves, afrobeat, en drum and bass. Naar goede gewoonte werd hij hierbij bijgestaan door sax en percussie, en de zang van de Braziliaanse Aline Lua.

De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen bij deze veelbelovende combinatie. Op het podium gaf het echter niet altijd de vonken die je zou verwachten. Het hoog oplaaiende vuur in zang en percussie konden het statische van de sax en van hoofdacteur Buscemi niet goed maken. Van een doorwinterde act verwacht je meer.

Maar het belangrijkste, de muziek, stond er. De sfeer die er op het podium te weinig was, kwam er gelukkig via de muziek wel bij het publiek, hoewel ook dat publiek eerst een klein beetje op zich liet wachten. Zelfs met een iets uitgestelde start liep de kruidtuin maar half vol. Zodra de set goed op gang was gekomen werd de leegte voor het podium snel ingevuld door laatkomers en mensen die het toch eens van dichterbij wilden meemaken.

Parkpop kent naast het gratis, openlucht en donderdag nog een andere constante: het wordt afgesloten door het Mechelse DJ trio Radio Botanique, vandaag voor de gelegenheid herleid tot een one man show. Het gekende recept van oude meebrullers en nieuwere hippe dance beats werkt nog steeds.

Al bij al dus toch een mooie avond om de zomer van Mechelen in te zetten. Volgende week aflevering 2 van deze zomer, met Meuris.

Meer informatie: https://www.facebook.com/dezomerisvanmechelen/

           
   

 

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Gerd Van den Broeck

Weergaven: 98

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.