Read Time:2 Minute, 12 Second
Red Zebra

De Roma werd deze avond ingepalmd door 40 plussers, aangetrokken door een nostalgische affiche met toppers uit de new wave, rock en punk scene uit de jaren 80.

Met onze nationale trots Red Zebra kon het voorprogramma niet stuk : Peter Slabbynck betradt het podium met lange legerjas, een Mobutu hoofddeksel en een doodskoppen halssnoer en vroeg na het openingsnummer aan het publiek wat ze van zijn outfit vonden. Droge humor uit West Vlaanderen werkt altijd.

In hun korte set speelden ze niet enkel hun klassiekers van de jaren 80 “Polar Bear”, “The art of conversation” en “I can’t live in a living room”, maar waagden ze zich ook aan een ode aan The Sound door “winning” in het Engels te spelen. Redelijk geslaagde versie trouwens, dat het publiek vol kenners wist te smaken, maar ik hoor Peter toch liever in zijn eigen moedertaal zingen. En gekke bekken trekken kan hij ook nog altijd, gesteund door een stevige band. Voorprogramma meer dan geslaagd; op naar de main act.

Red Zebra
Red Zebra
Red Zebra
Red Zebra

Tijd voor Fischer-Z : John Watts timmert al aan zijn eigen weg sinds hij in de jaren 80 bekend werd met “the worker”. De man brengt vanuit zijn thuisbasis in Brighton met de regelmatigheid van de klok muziek en tekst op de markt waarin maatschappelijke mistoestanden op de korrel worden genomen. Met scherpe pen laat deze krasse zestiger nog steeds van zich horen in “Damascus Disco” en brengt naast klassiekers ook recent werk uit de laatste albums “building bridges” en “this is my universe”.

John Watts (Fischer-Z)

Maar zoals steeds blijven zijn hits vanuit de beginperiode stevig overeind bij het bredere publiek : “cruise missiles” (blijft een actuele song), “first impressions”, “one voice”, “Berlin”, “the worker”, “Marliese”, “batallions of strangers” en de onvolprezen classic “so long” die iedereen luidkeels meebrulde. Goede begeleidingsband, mooie lichtshow, vele Brittish dry humor jokes tussendoor; avond meer dan geslaagd. Iedereen tevree naar huis.

Fischer-Z
Fischer-Z
Fischer-Z
Fischer-Z
Fischer-Z

 

tekst & foto’s : Raf Degeest

 

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Raf Degeest

Gepassioneerd door fotografie sinds mijn jeugd, vanaf 2008 overstap naar digitale fotografie, via cursussen en opleidingen de stap gezet naar professioneler werk. Foto's nemen is mijn creatieve uitlaatklep naast mijn maatschappelijk geëngageerd werkleven. Voorliefde voor ruwe portretten van mensen zoals ze zijn, concertfotografie (combinatie met liefde voor muziek), en het vastleggen van "everything out of the ordinary from my point of view" waarbij ik de klassieke fotografie regels het liefst aan mijn laars lap. Maar ik ben zeker niet vies van de klassieke fotografie 🙂

Weergaven: 131

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.