Read Time:2 Minute, 41 Second
gevarenwinkel 2017

Begonnen in 1998 als een eendagsfestival in één tent in de wijk Varenwinkel, Herselt, vindt dit jaarlijks blues en roots gebeuren nu plaats in 2 tenten telkens op een vrijdag en een zaterdag. Dit jaar mochten de organisatoren 20 kaarsjes uitblazen. Donderdagavond was speciaal voor deze gelegenheid open voor het grote publiek aan zeer democratische prijzen en brachten Kirri’s Diamond on the Rocks een ode aan Neil Diamond.

Vrijdag ging dan echt van start met maar liefst 5 kwalitatieve bands :

The Bluesbones

The Bluesbones (B), 2de op de European Blues Challenge ! speelden met frontman Nico De Cock een thuismatch (hij bezocht dit festival meermaals) met een mix van “bluesrock, mellow and sensitive blueballads, swampy slide and more heavy rock”.

The BLuesbones

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chilly Willy (B) (de naam verwijst ook naar een “funny animal cartoon character”), beschouwen zich als “een uit de hand gelopen grap” sinds hun oprichting in 1992; 25 jaar later hebben ze meer dan 500 optredens in clubs, cafés en festivals achter de kiezen; vandaag dus op Gevarenwinkel. Zelf verkondigen ze dat hun muziek en bezetting niet altijd even goed is, maar het enthousiasme en uitstraling veel goed maakt :-); Wij vonden ze alleszins aanstekelijk !

Chilly Willy
Chilly Willy

 

 

Janiva Magness

Janiva Magness (US), onderscheiden met maar liefst 7 ! Blues Music Awards en 13 albums op haar naam, stond ook al op het podium te Herselt in 2011 en speelde een stevige gitaarset, slechts in enkele nummers konden we van haar mooie soulstem genieten.

Janiva Magness
Janiva Magness

 

 

Robert Jon & The Wreck (US) is een gloednieuwe 5 koppige band uit 2011, afkomstig uit Orange County, California en bliezen met hun stevige Southern rockblues de tent gewoon weg. Wegens oorverdovend succes mochten ze toch nog een bisnummer brengen.

Robert Jon & The Wreck
Robert Jon & The Wreck

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeff Jensen Band

Jeff Jensen Band (US) sloot deze avond af met een mix uit zijn 4 studio albums met degelijk gitaarwerk en een sublieme Bill Ruffino aan de bass. Een streling voor het oor en het oog hoe dit trio “an eccentric blend of soul mixes with rock, American roots music and a deep blues influence” speeltda. Wat mij betreft het hoogtepunt van de avond.

Bill Ruffino (Jeff Jensen Band)

 

 

Eén minpunt : het geluidsniveau overschreed vaak de 100 dB; te luid eigenlijk om goed en gezond te zijn voor onze kwetsbare oren.

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Raf Degeest

Gepassioneerd door fotografie sinds mijn jeugd, vanaf 2008 overstap naar digitale fotografie, via cursussen en opleidingen de stap gezet naar professioneler werk. Foto's nemen is mijn creatieve uitlaatklep naast mijn maatschappelijk geëngageerd werkleven. Voorliefde voor ruwe portretten van mensen zoals ze zijn, concertfotografie (combinatie met liefde voor muziek), en het vastleggen van "everything out of the ordinary from my point of view" waarbij ik de klassieke fotografie regels het liefst aan mijn laars lap. Maar ik ben zeker niet vies van de klassieke fotografie 🙂

Weergaven: 76

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.