Read Time:2 Minute, 30 Second
De dode hond in Uw kelder

Het Narrenschip Vaart ontvangt met de regelmaat van de vrijdagavond klok muzikale gasten in huis. Ronald Tielen baat in de oude fabrieksgebouwen aan de Leuvense Vaart een vintage shop uit en organiseert regelmatig op donderdag Latijns Amerikaanse dans, op vrijdag live music en op zaterdag een dance party. De winkel / zaal kan ook voor privé feestjes afgehuurd worden. Vrijdagavond 4 oktober bracht “de dode hond in uw kelder” een showcase voor een handvol geïnteresseerden.

de dode hond in uw kelder

Neen ik heb nog nooit van deze band gehoord, maar het is ook niet de eerste keer dat ik mij op deze locatie laat verrassen door muzikaal talent. Zelf omschrijven ze zich als : “Nederlandstalige kleingrunge. De Dode Hond In Uw Kelder brengt rockmuziek, zacht van inborst, maar gebracht met een serieuze laag hard gebakken spek. De songs zijn zowel energiek als ingetogen en dromerig. De teksten tekenen het landschap van uw ziel, waarin u zelf op reis kan. Langs kleurrijke velden, donkere bossen en weerspiegelende meren. Vijf muzikanten die breekbaar lawaai maken. Eerlijk en ongeschaafd.” Dat is ook wat ik vanavond hoor : een ongeziene kruising tussen beschaafde Nederlandstalige songs met soms dromerige teksten die ontaarden in luidere passages met wat steviger gitaarwerk en geroep, bij wijze van spreken dan toch. Giet Yevgeni en Nirvana door een mixer en je komt in de buurt. Al zijn vergelijkingen nooit op hun plaats, bij een onbekende band gaan je hersenen al gauw denken aan wat je wel kent, zoals Marble Sounds.

de dode hond in uw kelder

Na het concert heb ik al spijt dat ik geen energie meer heb om nog een interview af te nemen, want het intrigeert mij te weten hoe lang deze band al aan de weg timmert, wat hen samen bracht en hoe hun songs zich ontwikkelen. Dat is dus voor een volgende keer. Deze fan krijgen ze er alvast gratis bij, want in dit kleine land hoor je ofwel eerder braaf werk van eigen bodem, of veel lawaai, of men beperkt zich tot een bepaald muzikaal segment. Hier hoort men op zijn minst een mix van ingetogenheid en ongezouten lawaai. De stem van Wouter Vander Veken klinkt breekbaar om dan weer te schreeuwen om aandacht; Simon Spruyt legt zijn ziel in zijn gitaar; Geert Schoonackers (bas) en Filip Lauryssen (drums) geven mee het ritme aan en David Van de Voorde goochelt originele melodieën uit zijn toetsenbord; maar ik veronderstel dat ze samen de muziek schrijven :-). Ben ik blij dat ik na een zware week toch nog even afzakte naar Het Narrenschip Vaart.

de dode hond in uw kelder – Filip Lauryssen
de dode hond in uw kelder – Geert Schoonackers
de dode hond in uw kelder – Simon Spruyt
de dode hond in uw kelder – David Van de Voorde
de dode hond in uw kelder – Wouter Vander Veken

See you next time guys !

tekst & foto’s : Raf Degeest voor Atelier32

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Raf Degeest

Gepassioneerd door fotografie sinds mijn jeugd, vanaf 2008 overstap naar digitale fotografie, via cursussen en opleidingen de stap gezet naar professioneler werk. Foto's nemen is mijn creatieve uitlaatklep naast mijn maatschappelijk geëngageerd werkleven. Voorliefde voor ruwe portretten van mensen zoals ze zijn, concertfotografie (combinatie met liefde voor muziek), en het vastleggen van "everything out of the ordinary from my point of view" waarbij ik de klassieke fotografie regels het liefst aan mijn laars lap. Maar ik ben zeker niet vies van de klassieke fotografie 🙂

Weergaven: 313

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.