Read Time:6 Minute, 4 Second

Dag 2 had maar liefst 8 bluesgroepen geprogrammeerd vanaf 15u tot na middernacht. Deze optredens verliepen net als op vrijdag non stop door telkens van tent te wisselen : terwijl de ene band speelde in tent 1, werd ondertussen alles klaargezet voor het volgende optreden in tent 2. Geen 5 minuten zat er tussen 2 gigs, zodat je telkens getuige was van een kleine volksverhuizing tussen beide tenten. De toog was wel strategisch in het midden geplaatst 🙂

Doghouse Sam & His Magnatones

Doghouse Sam & His Magnatones (B) openden dag 2 met roots, rhythm & blues en blues. Jack “fire” O’Roonie (contrabas), Franky Gomez (drums) & Doghouse Sam (guitar & vocals) speelden een dynamische en aanstekelijke set. Knappe opener !

 

 

 

 

Doghouse Sam & His Magnatones

 

Doghouse Sam & His Magnatones
Big Pete Bluesband

Big Pete Blues Band (NL) alias Pieter van der Pluijm mag dan geen belletje rinkelen in de mainstream music scene, hij is wel bekend in de internationale blues scene. Zo speelde hij sinds zijn 23ste al bij verschillende blues bands als The Strikes, The Backbones en bij M.O.C.T. (Men of considerable taste) wiens CD “Look at the time” (2010) hoge ogen gooide in the blues scene en ervoor zorgde dat hij opgemerkt werd door Randy Chortkoff van Delta Groove Music en meespeelde op het album “Shake for me” by The Mannish Boys. The band ging ook mee op tour met oa Matt Scofield en Ian Siegal (zie verder in dit artikel). Pete nam ook een album én een solo album op bij Delta Groove Records nl Choice Cuts in 2011, dat verkozen werd tot beste blues album in 2012. Na een succesvolle tour met Red Devils en ZZ Top speelden ze dus op Gevarenwinkel editie 2017.

Big Pete Blues Band
Walter Broes & His Mercenaries

Walter Broes & The Mercenaries (B) was jarenlang frontman van The Seatsniffers bekend om hun rootsrock in Europa en de VS. Toen deze band stopte in 2012 werd het jarenlang relatief stil totdat hij met drummer Lieven Declercq en bassist Bas Vanstaen het debuutalbum “Movin’ up” uitbracht onder zijn nieuwe bandnaam. Zij speelden hun blues, rockabilly en roots set met verve.

 

 

 

Walter Broes & His Mercenaries
Walter Broes & His Mercenaries
Curtis Salgado

Curtis Salgado (US) zit al 40 jaar in het bluesvak. Hij speelde ooit nog samen met The Robert Cray Band (begin jaren 80), was frontman van Roomful of Blues tot 1986, en vormde een band met The Stilettos tot aan zijn solo album in 1991. Hij speelde oa samen met Steve Miller en Carlos Santano en was meermaals te gast op de bekendste US Blues Festivals. Hij was 3x “the soul blues artist of the year” op de Blues Music Award (BMA) in 2010, 2012 en 2013. In 2013 won hij ook de BMA voor de “BB King entertainer of the year”. Tegenwoordig mengt hij classic soul en funky grooves met zijn diepe soulstem. Een aanrader !

 

Curtis Salgado
Curtis Salgado
Curtis Salgado
Lance Canales & The Flood

Lance Canales & The Flood (US) is een buitenbeentje in de bluesscene. Dit trio is afkomstig uit California en speelt een mix van “Mexicaanse roots, Americana en natuurlijk de blues, met een vleugje folk en gospel en een vette veeg rock ‘n roll”. Hij laat ook vaak zijn sympathie merken voor de wereldwijde vluchtelingen en de immigranten in zijn thuisland en engageert zich ook voor allerlei steunende initiatieven; hijzelf heeft ook zwarte sneeuw gezien in het begin van zijn carrière. Hij bracht een aanstekelijke set en werd warm onthaald door het publiek.

 

 

Lance Canales & The Flood
Lance Canales & The Flood
Lance Canales & The Flood
Ian Siegal Band

Ian Siegal Band (UK) is werkelijk het enfant terrible van de hedendaagse bluesscene. Hij neemt geen blad voor zijn mond en durft het publiek aan te spreken als hij vindt dat er te veel gebabbeld wordt en te weinig geluisterd. En hij komt er nog mee weg ook. Heerlijke man. “Hij zingt niet de blues, hij is de blues”. Heeft verschillende music awards op zijn naam staan en werd meteen bekend met zijn debuutalbum “meat and potatoes” (2005). Vandaag speelde hij weerom een zeer eigenzinnige set met stevige en zachtere stukken inclusief zijn rauwe doorleefde stem, en coverde op magistrale wijze oa “Back door man” van The Doors en “Time” van Prince. Wat mij betreft het absolute hoogtepunt van dit festival !

 

 

 

Ian Siegal Band
Ian Siegal Band
Ian Siegal Band
Ian Siegal Band
Ian Siegal Band
The Steepwater Band

The Steepwater Band (US) is een potige bluesrock band die hun 6de studio album “Shake your Faith” kwamen voorstellen samen met hun extra guitar player Eric Saylors. Tijdens hun 18 jaar “on the road” speelden ze oa samen met ZZ Top, Gov’t Mule, Buddy Guy, Drive-By Truckers, T-Model Ford, North Mississippi All-Stars, Leon Russell en Taj Mahal. Alstublieft. Een potige set als resultaat waarin we ook de cover “Jumpin’ Jack flash” van The Stones hoorden.

 

 

The Steepwater Band
Lucky Peterson

Lucky Peterson (US) werd met veel verve aangekondigd door zijn bandleden en kwam magistraal en enthousiast het podium op, inclusief welgestelde ronde buik en chique puntschoenen. Awesome ! Geboren als Judge Kenneth Peterson in 1964, nam al op zijn 5de een plaatje op samen met Willie Dixon en speelde samen met Otis Rush, Etta James, BB King, Albert Collins en uiteraard Willie Dixon. Een waardige afsluiten voor dit festival. Top set !

 

 

Lucky Peterson

Wij genoten van A tot Z van dit plattelandsfestival, kregen uitstekende bands te zien en te horen en genoten van de uitstekende bieren van ‘t vat en eettenten. Wel jammer van de te hoge dB (soms meer dan 100 !) wat echt niet goed kan zijn voor het gehoor op lange termijn.

See you next year !

 

 

 

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Raf Degeest

Gepassioneerd door fotografie sinds mijn jeugd, vanaf 2008 overstap naar digitale fotografie, via cursussen en opleidingen de stap gezet naar professioneler werk. Foto's nemen is mijn creatieve uitlaatklep naast mijn maatschappelijk geëngageerd werkleven. Voorliefde voor ruwe portretten van mensen zoals ze zijn, concertfotografie (combinatie met liefde voor muziek), en het vastleggen van "everything out of the ordinary from my point of view" waarbij ik de klassieke fotografie regels het liefst aan mijn laars lap. Maar ik ben zeker niet vies van de klassieke fotografie 🙂

Weergaven: 89

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.