De Tattoo Conventie in Brussel was Geweldig en is een Totaalspectakel..

Read Time:5 Minute, 1 Second

De Tattoo Conventie

Omdat we verleden jaar zo enthousiast waren hadden we de Tattoo conventie in Brussel met vette letters in onze agenda aangekruist. Want het gaat niet enkel om het Tattoogebeuren , het is een totaalpakket dat je krijgt voorgeschoteld.
 
Je komt ogen en oren te kort om alles te bekijken ,want terwijl je de tattoo artiesten aan het werk kan zien, wat op zich al spectaculair is zijn er in Hal 3 met korte tussenposen talrijke evenementen.
 
Zo zijn er zes motorrijders; “The Globe of Death” die als bezetenen in een ronde ijzeren kooi rondjes draaien en de wetten van de zwaartekracht trotseren . Doorlopend lopen daar ook internationale modellen rond die voor de modellen gewillig poseren.  
 
Ook zijn er professionele worstelaars aanwezig ( England – Frankrijk ) die voor de nodige humor zorgen al gaat het er heftig aan toe.
Kortom, er is zo veel te bekijken dat we het in het kort wat beter zullen belichten.

De Tattoo Artiesten*****

In Brussel is steevast de Créme de la Créme te bewonderen. Er zijn dus Studio’s en Artiesten te bewonderen uit heel Europa en waren er zelfs een aantal Japanners. De éne Tattoo is nog mooier dan de andere. Je kon dus als gewone sterveling bij deze Artiesten een tattoo laten krassen en velen hadden daar een jaar naar uitgekeken..
 
Dat jaar wachten is niet enkel om je te laten tatoeëren door je favoriete Artist , het geeft je ook de mogelijkheid om te sparen , want kunst is duur en er kruipen veel werkuren in…..Maar Het loont, want al zal het waarschijnlijk niet voor iedereen zijn weggelegd, eeuwige roem en bewondering zullen vanaf dan je deel zijn .

De Tattoo Modellen****

Doorlopend kan je de Internationale modellen bewonderen die poseren op motoren of in koorden werden gehesen ( Shibari ) . De nieuwe trend is echter : “Black Tape” waar de dames vakkundig met zwarte tape worden beplakt. Morgen gaan we naar naar blokker een rolletje of vijf kopen , we zullen het nooit even goed kunnen , maar we gaan veel oefenen! . Wildcat & Deborah Masini waren onze favorieten !…

The Globe of Death.***

Zes ruige mannen op nog ruigere motoren maakten rondjes in een ijzeren kooi en gingen de strijd aan met de zwaartekracht, en al was die kooi niet zo heel groot, ze raasden daar met drie rakelings naast , onder en boven mekaar..Ze maakten herrie voor 10 wat het iets dramatischer maakte en al kregen ze heel veel applaus, ons kon het iets minder bekoren. Maar ja !…Wie zijn wij? 🙂 

Lucha Libre vs Pro Wrestling. ****

Worstelen met een hoek af….Het is alsof je naar een Amerikaanse strip kijkt. Er wordt over deze manier van worstelen al wel eens meewarig gedaan, toch wel onterecht want je moet dat echt wel eens life meemaken..Je moet daar met open geest naar kijken en eerlijk gezegd waren we verbaasd over het niveau…Okee het is beetje slapstick maar we kunnen jullie verzekeren dat je die mannen toch liefst niet tegenkomt in een donkere steeg!…De slapstick zal dan ver te zoeken zijn!…

Live Bands ( La Jungle-Belgie ). *****

We hebben helaas niet alle bands kunnen bewonderen , dan kan gewoon niet omdat er zoveel te bekijken valt. Maar “La Jungle” mag in deze recensie niet ontbreken.
 
La Jungle is een project van twee personen , één op drum , de andere op gitaar en toetsen. Maar deze mannen waren zo fenomenaal dat we er stil van werden..Okee, loeihard en met metal invloeden maar ook experimenteel en wat ons betreft zat daar zelfs iets Jazzy in. 
Maar wat het zo apart en meeslepend maakte was het repetitieve..echt!, we willen die band nog aan het werk zien want we waren verwonderd door de klasse er van.
Komt erbij dat de zanger excentriek is en geweldig is om naar te kijken…Voor de muziekliefhebbers !…..Remember the Name!.

Burlesque.

Hier kunnen we geen beoordeling geven, al zagen we wel vanuit de verte veel glitter en glamour en bij wijlen geweldige acts , maar we waren te laat. We stonden dus achter in de rij en alhoewel we een groot hart hebben zijn we toch eerder iets kleiner van gestalte. We hebben nog met onze ellebogen een poging gedaan, maar toen de worstelaars, die we iets vroeger hadden bezig gezien voor ons opdoken en ons diep in de ogen keken kregen we plots dorst , en zijn daarna met stille trom vertrokken.
Met dank voor de Accreditatie voor de Tattoo Conventie en dank aan alle mooie mensen die we mochten fotograferen ! 
Tekst: Gieke Merckx
Foto’s : Gieke Merckx & Johan Driesmans.
WildCat…Sarai Kuhrt.
Deborah Wildcat.
Tattoo In Brussel
Tattoo @Gieke Merckx.
The Barbershop @Johan Driesmans.
Women and Tattoo’s @ Johan Driesmans.
Flower Power…@Dries Johansson 🙂 .
No Pain…No Glory. @Gieke Merckx.
Model..Germany… @Gieke Merckx…
Art with a big A!..@Gieke Merckx.
Needles!…@Johan Driesmans.
Pedicure!…@Johan Driesmans.
Not for Pussies ! @Johan Driesmans
Beautiful Visitor…@Gieke Merckx.
Friends always Stick Together!..@Gieke Merckx.
Dreadlocks..@Gieke Merckx.
The Only Guy in the Team. @Johan Driesmans…
Booze!!…@Johan Driesmans.
Wildcat! @Gieke Merckx.

Meer artikels van deze auteur:

Bezoeken: 317

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.