Read Time:1 Minute, 53 Second

Engie Parkies zijn een reeks zomerconcerten die plaatsvinden in vijftien verschillende parken in het gehele Vlaamse gedeelte van het land. Dinsdagavond 18 juli 2017 was ik present op het Evenementenplein te Genk voor het concert van De Mens en van Anna Rune.

Deze laatste mocht gewapend met haar keyboard openen. Anna Rune is een zangeres die vorig jaar in Nederland de wedstrijd beste singer/songwriter 2016 won met het nummer ‘That’s Life’. Eerder kon ze op Pinkpop het publiek al bekoren, dus zou het in Genk ook wel lukken. Meteen viel haar erg mooie stem op die ze met veel gevoel wist te gebruiken. Veel liedjes zoals ‘The Edge’ en ‘Found The One’ gingen over de liefde. Ook het gevoelige ‘That’s Life’, waarmee ze die prestigieuze wedstrijd in Nederland won mocht niet ontbreken in Genk.

Even later was het tijd voor de meesters van de Nederlandstalige rock met De Mens. Deze band rond Frank Vander Linden is al sinds 1992 actief. Vanaf de eerste seconde duwde het viertal het gaspedaal volledig in met het opwindende ‘Nooit Genoeg’, de titeltrack van hun recentste studio album. Bassist Michel De Coster wist met zijn energie weer geen blijf en verkende elke vierkante centimeter van het podium. Van het recentste album naar hun debuutalbum is voor De Mens maar een kleine stap, want enkele seconden later knalde ‘Jeroen Brouwers’ door de boxen. Deze hit werd als vanouds meegezongen door het enthousiaste publiek. Toetsenist Jan Roelkens die David Poltroc verving mocht in deze eerste twee nummers al vol aan de bak. Alsof hij er mee geboren was, is Frank een meester in het bespelen van het publiek en dat was dinsdag in Genk niet anders. Naast enkele klassiekers, was er ook plaats voor nieuwe songs zoals ‘Vier Akkoorden’, waarin drummer Dirk Jans de intro verzorgde. Michel De Koster vergastte op de rand van het podium het publiek met een vette en diepe bas solo. Afsluiten werd gedaan met ‘In Gent’ waarin Frank liet merken dat zijn pijp zo goed als uit was, maar dat was maar schijn want een paar seconden later ging hij er nog steviger tegenaan. De Mens mag terugblikken op een erg knap concert, maar dat zijn we van deze band al gewend.

Foto’s: Bart Heleven

Tekst: Bart Heleven

Meer artikels van deze auteur:

Bezoeken: 112

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.