Read Time:56 Second

Gisteren waren we op het 4-daagse festival Midzomer. de opener was Mew! , een Deense band die toch al een 20 tal jaren meedraait .Ze opende gisteren het festival : M-idzomer te leuven met hun aanstekelijke Indierock.

Het ontstaan van de groep is zo speciaal dat het in deze recensie wel wat aandacht verdiend , terwijl ze voor hun school een taak kregen : “De verwoesting van de natuur door de mens” schreven ze er ook nog eens hun eigen muziek bij. Vanaf dan duurde het niet lang meer en werd de band in 1995 opgericht.
Hun eerste album: “Frengers” werd zelfs geproduceerd door niemand minder dan Rich Costey van Audioslave & Rage Against the Machine.
 
MEW was overigens de perfecte opener van de vierdaagse met hun aanstekelijke sound. We kenden echter Mew al wel en wisten dus wel wat we mochten verwachten . Overigens had de band een aantal fans meegebracht , die aanstekelijk meedansten zoals alleen Denen dat kunnen…
 
We begrijpen volkomen dat deze band razend populair is in Denemarken en hopen dat we deze band nog vaker mogen tegenkomen . 
 
From Denmark With Love!!…
Foto &Tekst: Gieke Merckx.

Meer artikels van deze auteur:

Bezoeken: 22

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.