Read Time:2 Minute, 1 Second

Sinds 2009 organiseert de vzw gitannekesfoor jaarlijks een muziek en circusfestival voor jong en oud traditioneel ergens tijdens het eerste weekend van september.

Dat dit geen doorsnee festival is, merk je meteen als bezoeker wanneer je vanop de parking weide 500 meter van het centrum van Blauberg, Herselt, doorheen de camping naar de ingang wandelt : het festivalterrein gelegen op een vierkant stuk grond van zowat 4 ha omgeven door bos wordt elk jaar eigenhandig herschapen in een festivalweide waarbij duurzaamheid, creativiteit, ecologie en originaliteit voorop staan. Een lust voor het oog !

Gitannekesfoor 2017

Zoals te lezen staat op de website : “Zonder sponsoring van multinationals wordt het volledige festival eigenhandig opgebouwd en ontworpen naar eigen verbeelding en ontwerp. Elk jaar ziet het er weer anders uit! Gitannekesfoor laat Moeder Natuur mee feesten en heeft hiervoor de GroeneVent Award 2016 van OVAM in ontvangst mogen nemen. Vanuit recyclagemateriaal het festival bouwen, uit herbruikbare bekers drinken, ecologische toiletten gebruiken, warm water genereren uit etensresten en afvalwater alsook het aanbieden van vegetarische gerechten zijn milieumaatregelen die Gitannekesfoor reeds heeft genomen.”

 

 

Gitannekesfoor 2017

Opmerkelijk is ook de kindvriendelijkheidsfactor van dit hele gebeuren : naast de vele activiteiten op maat van kinderen – die 35% van de bezoekers vertegenwoordigen is er ook een professioneel kinderanimatieteam aanwezig. Atelier32 passeerde er zaterdagavond en snoof de vibes en sfeer met veel plezier op; dansten mee aan het hoofdpodium op world grooves, lagen dubbel van het lachen tijdens de koldervertoning van Cirk biZ’arT in de circustent, dronken recycling pintjes en vergaapten ons aan zo veel creativiteit in de ontwerpen van podia, cafés, vuurkorven en eetstanden. Heerlijk !

Tlazolteotl Orkestra
Tlazolteotl Orkestra
Gitannekesfoor 2017
Gitannekesfoor 2017
Cirk biZ’arT
Cirk biZ’arT
Cirk biZ’arT
Gitannekesfoor 2017
Gitannekesfoor 2017
Gitannekesfoor 2017

http://gitannekesfoor.be/

https://www.facebook.com/gitannekes.foor/

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Raf Degeest

Gepassioneerd door fotografie sinds mijn jeugd, vanaf 2008 overstap naar digitale fotografie, via cursussen en opleidingen de stap gezet naar professioneler werk. Foto's nemen is mijn creatieve uitlaatklep naast mijn maatschappelijk geëngageerd werkleven. Voorliefde voor ruwe portretten van mensen zoals ze zijn, concertfotografie (combinatie met liefde voor muziek), en het vastleggen van "everything out of the ordinary from my point of view" waarbij ik de klassieke fotografie regels het liefst aan mijn laars lap. Maar ik ben zeker niet vies van de klassieke fotografie 🙂

Weergaven: 212

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.