Read Time:1 Minute, 29 Second

In het kader van de Hasseltse Nordic Nights, ingericht door CCHA, bracht de internationaal gelauwerde Finse choreografe Susanna Leinonen met haar ensemble haar productie NASTY.

Na Donald Trumps weinig flatterende omschrijving van Hilary Clinton als “a nasty woman” en de #Metoo-beweging, roert Susanna haar publiek met dit zeer actueel en maatschappelijk gevoelig onderwerp.

De bewegingen die Susanna vraagt van haar dansers vergen een uiterste fysieke bekwaamheid. Samen met haar ensemble tast ze de grenzen af van onze fysieke beperkingen.

Maar ook: wat zijn de verwachtingen, de vooroordelen, de eisen, … welke onze samenleving oplegt aan het lichaam, en meer specifiek het vrouwenlichaam.

Doorheen deze zeer fysieke voorstelling, gedetailleerd en soms nogal expliciet, maar toch met de nodige subtiliteit gebracht, worden hun lichamen werktuigen, objecten, … een machine die zich onvermoeibaar uitrekt, buigt en kraakt om aan die verwachtingen te voldoen.

Deze choreografie van Susanne is er niet op gericht om ons te laten genieten van de getoonde lichamelijkheid, maar eerder om onszelf, en onze verwachtingen die we het vrouwenlichaam opleggen in vraag te stellen.

Om de delicate sfeer van deze intieme performance niet te verstoren, mocht ik deze foto’s nemen tijdens  de generale repetitie.

Met dank aan Susanne Leinonen, haar dansers Emmi Hakala, Tiia Huuskonen, Maria Nurmela, Tatiana Urteva, Elisa Tuovila, en het Cultureel centrum van Hasselt.

https://susannaleinonen.com

https://www.ccha.be/

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Dirk Sevenants

I am a passionate and experienced photographer who tries to approach photography in a creative way. I am interested in almost all aspects of photography but I focus mainly on Concert-, DANCE- and “theme-oriented” modelphotography. Ond.nr : 0677.569.744

Weergaven: 169

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.