Read Time:1 Minute, 19 Second
Roland Van Campenhout

Enkele maanden geleden werd Roland Van Campenhout 75 jaar. Op 19 september 2019 werd dit gevierd in de Handelbeurs met een concert van Roland én heel wat bevriende muzikanten. Een meer dan twee uur-durend concert dat net niet uitverkocht was. De zaal was grotendeels gevuld met een iets ouder publiek.

Lies Steppe was de gastvrouw van de avond. Met haar spontane manier van presenteren en haar vlot contact met Roland nam ze iedereen mee in de gemoedelijke sfeer. De artiesten traden wisselend op de voorgrond om daarna terug te keren naar de bar achteraan op het podium. Hoewel je jou als toeschouwer duidelijk in een concertzaal bevond, kreeg je een sterk café gevoel. Mooi dat er op deze manier vorm werd gegeven en hiermee de link werd gelegd met de vele café-optredens die Roland gegeven heeft gedurende zijn jarenlange loopbaan.

Lies en Roland

Hoewel Lies een bescheiden houding aannam, maakte ze niet alleen als gastvrouw indruk maar ook door samen met Roland een aantal covers te brengen. Tupelo Honey van Van Morrison was een absoluut hoogtepunt.

Ad Cominotto

Het brede spectrum aan artiesten zorgde voor een gevarieerde avond. Merel de Vilder, Mauro Pawlowski, Ad Cominotto, Nils De Caster, Reena Riot,…

Mauro Pawlowski
Nils De Caster

De ‘die hard’ – fans zullen het niet graag horen, maar het was niet Roland zijn sterkste optreden. Wel een mooie afsluiter, feest en spektakel. Een unieke belevenis en een absolute must voor iedere Roland fan.

Roland nog een proficiat met je verjaardag en nog vele jaren.

Tekst: Chris Van Dam
Foto’s: Chris Van Dam

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Chris Van Dam

Chris heeft zijn eerste stappen gezet als concertfotograaf bij Damusic en bij Digg. Na een pauze van ongeveer twaalf jaar neemt hij opnieuw de draad op en gaat hij als fotograaf aan de slag bij Atelier 32. Op deze manier combineert hij zijn passie als frequente concertganger, muziekliefhebber en auteur met fotografie.

Weergaven: 103

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.