Read Time:3 Minute, 17 Second

Dit weekend was er de : “Mysteria Fair” in Aarschot; Het was de tweede keer dat dit festival plaatsvond en het was al gebombardeerd tot beste festival in zijn genre in Belgie.

Van nature zijn wij nogal nieuwsgierig, zeker als er rare snuiters te spotten vallen. Er werden daar zeemeerminnen verwacht, tijdreizigers, stripfiguren, kippen zonder koppen met veel pluimen en andere wezens waarvan ik totaal niet eens wist dat die bestonden.

En alsof dat nog niet genoeg was begonnen er op bepaalde en goed uitgekozen tijdstippen plots bands te spelen. Het begon braafjes met een band die een soort vrolijke folk speelden, maar wie dacht dit dat de richting ging zijn, die zou worden gevolgd was er wel aan voor de moeite. Naarmate de dag iets ouder werd en de weide ontwaakte werd de muziek iets meer buitenaards.


“Fabulae Dramatis”

Zo was er de band :”Fabulae Dramatis” die zowat van alles in petto had. Ze brachten een soort mengeling van Trance-Hardrock waarbij de zangeres van de band ( Ik mag Isabel zeggen ) aan een soort van: “Troath singing” deed.  Ik was dus meteen al mijn hart verloren .

Troath singing heeft zijn oorsprong in Mongolie en er zijn een aantal bands die op dat vlak wereldberoemd zijn geworden ( Huun-Huur-Tu … Tuvan ) enz…Het is de moeite om die eens te googelen. Komt er bij dat ik een lieve jonge dame ken ( Linde ) die van Mongoolse muziek haar handelsmerk heeft gemaakt. En die een paar jaar geleden een concert gaf in :”Het depot” waar ik niet goed van werd ..Zo mooi , zo breekbaar!…Ik kreeg daar knikkende knieën van. Ik moest er van gaan zitten, en ik had niet eens gedronken.

Maar ik wijk een beetje af, dus om een lang verhaal nog langer te maken, ik amuseerde me wel. Maar niet enkel de zangeres bekoorde, ik was zwaar onder de indruk van beide gitaristen. Hamlet Tinae en Daniel Diaz waren geweldig, het plezier liep er in dikke druppels af en Hamlet was een echt showbeest…Er bestaan daar zelfs bewijzen van ( Zie Foto’s ).
Het Elzenhof is een prachtige lokatie en overal kwam je wel leuke dingen tegen. Zo waren er leuke kraampjes waar ze leuke jurken verkochten en op de steampunk standen kon je geweldige hebbedingen kopen. Zo was mijn collega Sonja weg van een uurwerk, maar die durft al eens twijfelen, dus dat zal voor volgend jaar zijn .

Maar we zagen ook ambachtslieden die uit hout “lepels” toverden of mooie kommetjes, en een beetje verder waren meisjes aan het tapdansen op Ierse muziek.

Maar de trekpleister zijn gewoon de bezoekers…Die zich uitdossen in allerlei figuren, zo was er Yves Goosens, die er fantastisch uitzag en ons vertelde dat hij eens in Berlijn rondliep en daar een foto van hemzelf tegenkwam die als reclame gebruikt werd. Hij zelf heeft daar niets voor gekregen , maar zijn hart werd er wel warm van.


Maar de koningin van de onderwereld en de figuur die ons het meest is bijgebleven was Gaby Verspagen…Exentriek, goedlachs, innemend, bloedmooi en er was een hoek af. Wat zeg ik!:…Er waren vier hoeken af , maar dat maakte van haar een mooie ronde tafel. Hoeken zijn nergens voor nodig…Hoeken zijn voor Pussies!.

Rest er ons enkel nog Mieke&Danny te bedanken voor de uitnodiging, en graag wil ik mijn collega en tevens goeie vriendin Sonja bedanken voor het fijne gezelschap.

En als we mogen, komen we volgend jaar terug, er moeten dan wel een paar serieuze gesprekken volgen met Franck De Boosere, want die had wel zijn kat gestuurd….Volgend jaar misschien Sabine Hagedoren contacteren. Volgens mij heeft die de straalstroom veel beter onder Controle!…

Tekst & Foto’s: Gieke Merckx…..Met dank aan Sonja Schepers…

www.Atelier32.be


Yves Goosens
Bep…
Gaby Verspagen…
A Smile A Day Keep the Docter Away.
Fabulae Dramatis…Hamlet Tinae
Daniel Diaz Ordonez
The Warrior..
Kostuum : Oost-Duitsland
DDR….
Fabulae Dramatis…

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 601

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.