Read Time:2 Minute, 12 Second
We Stood Like Kings

We Stood Like Kings is niet bepaald een doorsnee band. Ze omschrijven zichzelf als “a 4-piece piano-based band hailing from Brussels that play post rock music on silent movies”. Vergelijkingen met bands als Mogwai en Godspeed You ! Black Emperor zijn hier al te snel gemaakt. De ene post rock band is echter de andere niet. Eerst en vooral is de piano sterker aanwezig in hun muziek, anderzijds schrijven ze moderne muziek op maat van “old silent movies”.

We Stood Like Kings

 

Na Berlin 1927 “Die Sinfonie der GroBstadt” (2014) en USSR 1926 “Dziga Vertov’s A Sixth Part of the World” (2015) brengen ze nu een gedurfd project uit en schreven ze voor de cultfilm Koyaanisqatsi van Godfrey Reggio (1982, met originele muziek van Philip Glass) hun eigen post rock soundtrack genaamd USA 1982. Il faut le faire.

 

Voor de oudere generatie zoals ik die op jonge leeftijd deze originele soundtrack in een Leuvense cinema zag in 1982 is dit geen evidentie. Maar als regelrechte fan van hun muziek sinds ik ze vorig jaar aan het werk zag in hetzelfde filmhuis voor de opvoering van USSR 1926 was de knop makkelijk om te draaien. Weg met de gedateerde muziek van Philip Glass (en dat zijn niet mijn woorden want daar ben ik ook fan van) en maak plaats voor een moderne versie !

We Stood Like Kings

Een live performance bijwonen van dit kwartet is als een mix tussen cinema met prachtige beelden en een heerlijke soundscape saus erover heen, waarin trage en versnelde beelden samen gaan met easy listening en melodieuze sound met stevige gitaarpartituren als climax. Eén ding is zeker : deze muziek laat niemand onberoerd, tenminste, als je bereid bent je te laten onderdompelen. Een aanrader !

We Stood Like Kings
We Stood Like Kings
We Stood Like Kings
We Stood Like Kings
We Stood Like Kings
We Stood Like Kings
We Stood Like Kings

We Stood Like Kings are Judith Hoorens (piano), Philip Bolten (guitar),

Colin Delloye (bass), Mathieu Waterkeyn (drums)

www.westoodlikekings.com

https://www.facebook.com/westoodlikekings/

tekst en foto’s : Raf Degeest

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Raf Degeest

Gepassioneerd door fotografie sinds mijn jeugd, vanaf 2008 overstap naar digitale fotografie, via cursussen en opleidingen de stap gezet naar professioneler werk. Foto's nemen is mijn creatieve uitlaatklep naast mijn maatschappelijk geëngageerd werkleven. Voorliefde voor ruwe portretten van mensen zoals ze zijn, concertfotografie (combinatie met liefde voor muziek), en het vastleggen van "everything out of the ordinary from my point of view" waarbij ik de klassieke fotografie regels het liefst aan mijn laars lap. Maar ik ben zeker niet vies van de klassieke fotografie 🙂

Weergaven: 237

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.