Read Time:2 Minute, 9 Second
Earl Thomas.
 
Verleden zaterdag zijn we naar: ‘Swing Wespelaar geweest’. Een festival die dit jaar zijn dertigste verjaardag vierde. Wat je direct trouwens opvalt is de diversiteit van de bezoekers en de fans. We hebben daar Amerikanen gezien Noord Ieren en natuurlijk ook onze Noorderburen.
 
De Liefhebbers zijn iets ouder dan op een gemiddeld festival, maar er zitten daar kenners tussen en het leuke is dat de meeste er bijlopen met een hoed, laarzen en ook een beetje in de hippie stijl , heel mooi eigenlijk !.
 
Zo was er die dag : ‘Earl Thomas’ een Amerikaan met Afrikaanse roots die toch ook al 57 jaartjes op de teller heeft, Je zou dat trouwens niet zeggen als je ziet hoe hij over het podium dartelt.
 
Toch vind ik het eerder R&B of Soul dan Blues. Niet dat dit iets afdeed aan de prestatie , integendeel het was een prachtige set. Wat weinigen zullen weten is dat Earl ook songwriter is en dat een aantal van zijn songs zijn gecoverd en niet door de minsten. Zo hebben Tom Jones , Etta James, Solomon Burke en Screaming ‘ Jay Hawkins al van diensten gebruik gemaakt en was hij reeds twee keer genomineerd voor een Grammy Award.
 
Maar Earl geeft zich op een optreden wel helemaal , zo moest hij tegen het einde van de set even gaan uitblazen omdat hij echt wel even een pauze nodig had . Het was trouwens maar amper te merken , want de band speelde rustig verder .
 
Het leuke was ook wel dat een vrouwelijke fan in het publiek een hemd voor hem bij had en die mocht dat persoonlijk aantrekken. De dame heeft waarschijnlijk een zeer onrustige nacht gehad.
 
Maar toch was er een minpuntje , zo was er een man in het publiek die weigerde om naar hem te kijken en te luisteren en het hele concert moedwillig met zijn rug naar hem ging staan. Ik was diep beschaamd in zijn plaats, want als er nu één ding is waar men moet verbroederen en genieten, dan is het wel op een festival.
 
Shame on you: ‘Kleine Blanke Man’!!.
Gelukkig was hij de enige en was er voor de rest: ‘veel Peace & Love en was er lekker eten , en vooral…veel drank !…Tot volgend Jaar!.
Foto’s&Tekst: ©Gieke Merckx.
Earl Thomas.
USA…
Earl Thomas.
Earl Thomas.
Earl Thomas . Blurry.

Meer artikels van deze auteur:

Bezoeken: 69

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.