Read Time:3 Minute, 3 Second

Geike, 26 mei 2019

Wat verwacht je van iemand zoals Geike Arnaert, wanneer je jezelf niet meteen een fan noemt? Geike blijft in het collectieve gedachtengoed de frontvrouw van Hooverphonic, een band met heel wat “lovers & haters’, wat ook te danken is aan de persoonlijkheid van Alex Callier. Tien jaar lang was ze actief in deze band én droeg ze de band als het ware, terwijl het muzikale genie Alex achter haar stond.

Of je nu een ‘lover of hater’ was, je kon wel stellen dat Geike een sterke frontvrouw met een fantastische stem was bij Hooverphonic. Ik ben benieuwd… wordt het deze avond Hooverphonic of Geike? 

Ik hoop Geike… Of om het met de woorden van Stuart Staples, de frontman van de Tindersticks tijdens zijn solo-periode, te zeggen: ‘Ik speel deze songs niet… een andere plaats, een andere tijd’. 

Geike, we zijn benieuwd welke richting jij deze avond uitgaat! Meer in de richting van het nummer met de Nederlandse band Blof ‘Zoutelande’. Wat een ijzersterk nummer is en blijft, maar laten we eerlijk zijn: ‘Dit hebben we hebben we toch al te vaak op de radio gehoord’. Ik was zelfs even bezorgd dat je enkel vastgepind zou worden op dit nummer.

Of worden het eerder pareltjes zoals het nieuwe nummer ‘Off Shore’ dat je hebt prijsgegeven? Een sterk nummer, dat momenteel nog ondergewaardeerd wordt. 

Je nieuw album wordt als veelbelovend aangekondigd. Voor zover we reeds opgevangen hebben is dit een samenwerking met topproducer Wouter Van Belle.

Het leergeld werd ondertussen reeds betaald met je eerste solo-album. Weinig nieuwe zieltjes gewonnen én toch heb je geen trouwe fans verloren. Daarvoor was het dan té goed en heb je doorheen de jaren meer dan voldoende krediet opgebouwd.

Geike, we zijn benieuwd naar het optreden van deze avond, 26 mei 2019, in de cactusclub te Brugge. Hopelijk worden er prachtige foto’s geschoten en krijgen we een ijzersterk concert te horen.

En de verwachtingen werden ingelost… Ben je nog geen fan van Geike, geef haar dan een kans. Koop niet haar eerste solo album, maar ga onmiddellijk naar een concert waar ze haar nieuw album speelt.

Geike speelde deze avond enkel nummers uit haar nieuw album en ook niet meer dan dat.  

Setlist: Black Land Shore, Question, See Love, Off Shore, Middle of the night
Orion, Lost in time, 7 seasons, Vermillion, All Over, Sirens Call en als toegift: No excuses, Sea of fools


Kwalitatief degelijk werk, maar weinig materiaal waarmee ze een nieuwe hit zal scoren. Geike is geen podiumbeest, eerder ingetogen en uiterst professioneel. Een sterke band, allen in het zwart gehuld, waardoor de aandacht naar Geike getrokken werd. 

Doorheen het optreden richtte Geike zich af en toe tot het publiek. Een eerste keer om aan te kondigen dat ze enkel nieuwe nummers bracht. Twee nummers later kregen we te horen dat ze haar nieuwe single ‘Off Shore’ zou spelen. Zelfs zonder deze aankondiging hadden we dit nummer herkend, want dit was toch één van de hoogtepunten van deze avond. Het nummer ‘All Over’ werd ook ervaren als een pareltje. Op het einde van het nummer werd het even muisstil en hoorde ik de persoon naast mij nog net te luid vol bewondering zeggen ‘Ooohh’. 

Op sommige momenten kabbelde het concert verder, kwalitatief sterk maar net te weinig boeiend om betrokken te blijven. Op andere momenten soms zelfs kippenvelmomenten.

Net zoals jij ‘Brugge’ bedankt hebt, willen wij jou,Geike bedanken voor deze avond.

Tekst: Chris Van Dam

Foto’s: Lore Van Dam

Geike
Geike..Cactus Club
Geike ( Ex-Hooverphonic )
Geike…
Cactus Club….Brugge.
Lucas ( May )….Voorprogramma Geike…
Geike in Brugge.
Fien ( May )…Voorprogramma Geike.


Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Chris Van Dam

Chris heeft zijn eerste stappen gezet als concertfotograaf bij Damusic en bij Digg. Na een pauze van ongeveer twaalf jaar neemt hij opnieuw de draad op en gaat hij als fotograaf aan de slag bij Atelier 32. Op deze manier combineert hij zijn passie als frequente concertganger, muziekliefhebber en auteur met fotografie.

Weergaven: 254

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.