Read Time:56 Second

Twee unieke concerten in de Eeklose muziekclub N9. Niet meer in de N9-villa wat ooit één van de meest unieke concertzalen van Vlaanderen was, maar in zaal Kubiek.

Matterhorn Well opent de avond. Matterhorn Well is Imre De Cauter op cello en Matthias Dewilde op Fender Rhodes. Met de hulp van effect-pedaaltjes en verscheidene speeltechnieken laten ze de akoestische en elektronische klankwereld met elkaar versmelten tot donkere soundscapes en ambient. En daarna is het de beurt aan de Belgische violiste en componiste Catherine Graindorge die een CV heeft om u tegen te zeggen. Zo werkte ze al samen met onder andere Nick Cave, Warren Ellis en Mark Lanegan.

Na het optreden koop ik zonder twijfelen haar recentste EP ‘The Dictator’ (samenwerking met Iggy Pop) dat ooit nog een collectors item wordt. Hoewel ik ook getwijfeld heb om het album van Matterhorn Well te kopen, is dit toch voor een volgende keer. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog optredens van hen zal bijwonen in de toekomst.

Bedankt voor de fijne avond.

Imre De Cauter (Myrddin) op cello
Matthias Dewilde (Nagløed) op Fender Rhodes

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Chris Van Dam

Chris heeft zijn eerste stappen gezet als concertfotograaf bij Damusic en bij Digg. Na een pauze van ongeveer twaalf jaar neemt hij opnieuw de draad op en gaat hij als fotograaf aan de slag bij Atelier 32. Op deze manier combineert hij zijn passie als frequente concertganger, muziekliefhebber en auteur met fotografie.

Bezoeken: 48

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.