Read Time:2 Minute, 15 Second

Jasper Erkens

We herinneren het ons alsof het gisteren was. Plots uit het niets kwam een zestienjarige jongeman met een mooie krullebol muziekminnend Belgie op zijn kop zetten.

Gewapend met een glimlach van oor tot oor en een gitaar sprong hij met grote stap alle meisjesharten binnen. En wat nog straffer was de jongens vonden dat helemaal niet erg. Even ervoor had hij in 2008 de tweede prijs weggekaapt na “Steak Number Eight” als Vijftienjarige op: “Humo’s Rock Rally”.

Zijn grote Hit: “Waiting like a Dog” behaalde de eerste plaats in de Afrekening van Studio Brussel en mocht hij in het voorprogramma spelen van “Adele”.Later dat jaar mocht hij ook als jongste artiest ooit ( Hij was toen 16 ) spelen op Rock Werchter. 


Op aanraden van Adele deed hij audities bij de “Britt School” voor Uitvoerende Kunsten en Technologie en wordt daar als eerste niet-Brit toegelaten. Twee jaar later studeert hij met de grootste onderscheiding af en mag zich tussen het rijtje scharen als: Amy Winehouse – Katie Melua en The Kooks rekenen.


Het duurt echter tot 2014 vooraleer hij onder de naam “Altrego” met nieuwe muziek komt aandraven en alhoewel deze plaat werd geproduceerd door niet minder dan Valgeir Sigurdsson ( Bjork, Sigur Ros en Feist ) slaat de muziek helemaal niet aan.

We merken dat het een zoektocht is naar zichzelf en naar een soort muziek waar de vroegere fans niet klaar voor zijn.
Ook wij hebben in: Het Depot in Leuven “Altrego” zien optreden, en alhoewel dat zeker niet slecht was was het toch nogal experimenteel en misten we iets waar we nog steeds de vinger niet kunnen opleggen.

Maar God zij dank: Jasper Erkens is terug, de vroegere meisjesharten zijn ondertussen door anderen veroverd, maar gisteren zagen we daar toch opnieuw een aantal vrouwelijke fans staan die met glinsterende ogen heupwiegend heel het concert met bewondering volgden…Trouwens als de vrouwen zijn veroverd volgt de rest wel. Piece Of Cake.

Jasper heeft trouwens een prachtstem en zijn gitaarwerk is onverbeterlijk. Daar zit de BRITT school natuurlijk voor iets tussen.  Hij speelde nieuw werk maar toen hij een medley zong waarin hij zijn grootste hits zong, dan pas hoorde je de herkenning. Toen zag je de iets oudere jongelingen mekaar aanstoten en hoorde ik iemand naast me zeggen: Nu weet ik het weer!.

Gisteren brak hij twee snaren van zijn gitaar, maar hij brak ook weer een aantal harten. Meer moet dat echt niet zijn .

Luister zeker naar de nieuwe EP: “Innocent Desires” … Het is de moeite!.

Tekst & Foto’s: Gieke Merckx

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 108

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.