Read Time:6 Minute, 37 Second

De internationale Legends of Rock Tribute Tour bestaat 14 jaar en vierde dat op zaterdag 2 December met een spectaculaire editie in De Limburghal in Genk. Om deze mijlpaal te vieren presenteert de organisatie het grootste tributefestival ooit gehouden in Limburg: het unieke pop/rock-spektakel ‘Legends of Rock Tribute Festival XL’, met in de hal een grandioos XL-podium. Het festival duurde dan ook 13 uur en er was amper tijd om te bekomen.

Rock ‘n Roll’s finest

De LEGENDS of ROCK Tribute Tour is in het leven geroepen om de beste (tribute)bands uit binnen- en buitenland de mooiste podia te bieden waarop hun dynamische shows optimaal tot hun recht komen

Maar liefst 10 internationale nummer 1 tributebands van AC/DC, Guns N’ Roses, Metallica, Rolling Stones, Queen, Muse, U2, Deep Purple en Bon Jovi speelden alle hits en de beste albumsongs van deze wereldbands. Samen met de spectaculaire lichtshows en vele special effects werd het festival een aaneenschakeling van knallende en dynamische rockconcerten.

Jeugdsentiment

Het eerste Legends of Rock Tribute Festival XL in Genk bracht ‘s middags al veel volk op de been. Een enthousiast publiek met rockliefhebbers van alle leeftijden verzamelde zich in een volle Limburghal. Voor vele 40-plussers onder hen betekent het festival vooral veel jeugdsentiment. Met bekende hits, die het publiek in werden geslingerd, ondersteund door een spectaculaire lichtshow en dynamische special effects.

U2 by Bonavox

De Nederlands/Belgische formatie Bonavox wist U2, één van ‘s werelds bekendste en populairste bands, op een natuurgetrouwe wijze neer te zetten. De band werd opgericht in 2022 en bestaat uit 4 gepassioneerde topmuzikanten die het publiek een realistische U2-sensatie kon laten beleven. De iconische stem van Bono, de unieke gitaareffecten van The Edge, de pompende basnoten van Adam Clayton en de strakke drums van Larry Mullen… De band wist het publiek terug de jonge jaren van U2 te laten beleven met o.a. de klassiekers I Will Follow en Electric Co, gevolgd door de mega hits One, With Or Without You en Sunday Bloody Sunday. Bonavox staat voor passie, enthousiasme en kwaliteit.

Queen by Miracle

De Nederlandse band Miracle heeft de afgelopen twintig jaar bewezen dat ze één van de beste Queen tribute bands zijn. Er zijn veel Queen tribute bands maar weinig die zo dichtbij het origineel komen. De in Italië geboren Jordan Trey is de frontman van Miracle en weet hoe hij, net als Freddie Mercury, het publiek aan zijn kant kan krijgen. Dat liet Trey afgelopen zaterdag ook weer zien. De bombastische Queen sound werd in al haar facetten van het podium geknald. Miracle legt vooral de genuanceerde focus op de inhoudelijke muziek van Queen. Met de Italiaanse Jordan Trey op zang, Rens de Hond, bekend van ‘We Will Rock You – The Musical’ op gitaar, Leon Padmos op keyboards en zang, Bart ‘Dus’ Pellinkhof op bas en Victor Louisa op drums en zang veranderde Miracle het podium in een Rock Stadion en liet de band ons de gouden jaren van Queen herbeleven.

Muse by The MUSE Experience

De naam van deze tribute band zegt eigenlijk al genoeg: een totale Muse-belevenis. Ze bestaan nog maar drie jaar maar veroveren in snel tempo de hele Benelux. Dit komt waarschijnlijk mede door de doorgewinterde bandleden. Zanger Richard Dalmolen en bassist Arjan Kok spelen bijvoorbeeld ook in Slash N Roses, die later op de avond ook in Genk speelde. Naast Dalmolen en Kok bestaat de band verder uit: Wim Van Deuren (toetsenist), Mike Schellekens (gitarist) en Danny Waegemaekers (drummer).

De Engelse superband Muse staat niet alleen bekend om haar unieke sound, aanstekelijke ‘catchy’ arrangementen en sterke interactie met haar publiek, maar ook om de ‘over-the-top’ stadionconcerten met gigantische futuristische decors, lichtshows en special effects. Om deze originele beleving te kunnen evenaren moet je van zeer goede huize komen. En dat kun je de vijf ervaren topmuzikanten van The MUSE Experience wel toevertrouwen. Met schijnbaar het grootste gemak wist deze band met wereldhits als Plug In Baby, Psycho, Supermassive Black Hole, Time Is Running Out en vele andere juweeltjes het publiek vanaf de eerste tonen vast te pakken en niet meer los te laten.

Bon Jovi by Cross Road

Als 4e in de rij mochten we afgelopen zaterdag kennis maken met Cross road: de nog jonge band, die een tribute van Bon Jovi neerzette die er zijn mocht. De energie van zanger Nick Holleman sloeg meteen over op het publiek. Hij, zonder ook maar iemand van de band te kort te doen, ging als een beest tekeer op het podium in een inmiddels tropisch hete zaal. De setlist was gevuld met alle grote hits van Jon Bon Jovi. Runaway, Always, It’s My Live, en uiteraard de evergreen Bed Of Roses. Als redelijk nieuwe band in de Legends of Rock Tour, is deze band zeker een blijver.

Guns N’ Roses by Slash N’ Roses

Tegen acht uur ’s avonds begon de sfeer er goed in te komen bij het publiek. Tijd voor Slash N’ Roses, hoe kan het ook anders, een Guns n’ Roses tribute band. Met wederom zanger Richard Dalmolen en bassist Arjan Kok aan het roer, waren de verwachtingen hoog. De show die de band neerzette maakte het optreden tot een groot feest. Naast Dalmolen en Kok bestaat de band verder uit: Armand Gabeler (gitarist), Kenneth de Krieger (gitarist), Wies Blokker (backing vocals) en Sjharly Vos (backing vocals). De energie van de band en de vele bekende nummers zoals Nighttrain, Live And Let Die, Sweet Child of Mine, en als afsluiter Paradise City lieten het publiek dansen en meezingen. De toon voor de rest van de avond was gezet.

Metallica by Present Danger

Als opvolger betrad een van de grootste rock/metal bands van deze tijd, Metallica, in de vorm van de band Present Danger, het podium in Genk. Thijs de Jong en zijn mannen waren als vanouds, en ze maakten de verwachtingen meer dan waar. Present Danger wist zonder moeite het publiek in beweging te krijgen. Present Danger mag met recht een vriend van de Legends of Rock Tour worden genoemd. Zij staan vaak op het programma en altijd met succes. Ze klonken alsof het hun laatste concert was. Waar kon men zoal van genieten? Master Of Puppets, Enter Sandman, Sad But True en om de zaal maar meteen, figuurlijk, goed af te breken, de afsluiters Seek And Distroy. ‘Too much metal for one hand’, dat is Present Danger.

AC/DC by High Voltage

De zaal stond nog na te genieten van Present Danger, maar wie had de eer om af te sluiten? De Belgische band High Voltage bracht een tribute aan AC/DC. En dat deden ze met veel overtuiging. De energie van ‘Angus’ en ‘Brian’ is fenomenaal. Het publiek genoot duidelijk en zong luidkeels mee. Vooral tijdens het nummer Highway To Hell leek het wel alsof de hele tent werd afgebroken. Om de laatste rechtstaande muren te slopen vervolgde de band met Back In Black, natuurlijk High Voltage, Higway To Hell, You Shook Me Up… en Whole Lotta Rosie. De stem van de zanger komt zo dicht bij het origineel, dat zelfs Brian Johnson er kippenvel van zou krijgen…

The Ultimate Rock Experience by KOYLE

De lange dag afsluiten deden we in stijl. Special quest The Ultimate Rock Experience by KOYLE trakteerde ons op een dynamisch overzicht van alle rockhits van de afgelopen 40 jaar.

Het werd een prachtige dag op een perfecte locatie. De Limburghal veranderde binnen no-time in een bruisende Rocktempel die tot de laatste plaats was uitverkocht. Volgend jaar een vervolg?
Wij hopen alvast van wel.

The bands:

Rolling Stones by Sticky Fingers
Deep Purple by Purple Strangers
U2 by Bonavox
Queen by Miracle
Muse by The MUSE Experience
Bon Jovi by Cross Road
Guns N’ Roses by Slash N’ Roses
Metallica by Present Danger
AC/DC by High Voltage
The Ultimate Rock Experience by KOYLE

Tekst: Bart Heleven

Foto’s: Bart Heleven

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 50

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.