Read Time:5 Minute, 37 Second

De Legends of Rock kwamen voor de tweede keer naar Leuven en de Brabanthal in Leuven was daar de geschikte lokatie voor.
Het eerste jaar wisten we niet goed wat te verwachten en dachten we: Toch geen Coverbands!… Dat is meestal een flauw afkooksel van het origineel!. We hadden ook nog nooit van die coverbands gehoord.

Maar de eerste editie zette ons meteen met beide voeten op de grond, en al was er al wel eens een band die ons ietwat ontgoochelde , de meeste bands waren echter grandioos!. Sindsdien komen we met een open vizier en laten onze vooroordelen thuis.

Dit jaar was het festival nog grootser, waren er nog meer groepen en speelden ze op twee Podia. Het festival duurde dan ook ELF uur , van 13 uur tot 02.00 en er was amper tijd om te bekomen.
Het is dus onmogelijk om van elke groep een verslag te maken. We kunnen wel zeggen dat in tegenstelling tot verleden jaar geen enkele groep ontgoochelde , integendeel. Maar we schrijven met veel enthousiasme graag een artikel over onze top 3.

Letz Zeppelin

Ook verleden jaar waren we al onder de indruk en dan vooral van de zanger ( Michael Devlin ). Alhoewel de groepsleden allemaal uit Belgie komen is Michael born and raised in the UK.  

Michael Vertelde ons dat hij reeds om 5 uur s’morgens op de Eurostar zat en dus wel een beetje moe was.
De vergelijking met Robert Plant is treffend maar die stem!..We hebben nooit het genoegen gehad om de real Led Zeppelin live aan het werk te mogen zien , maar we kunnen het ons gewoon niet voorstellen dat die live beter waren.

Komt erbij dat Bruno Meeuws een Award gewonnen heeft als beste drummer van de Benelux!.

Ook de twee andere leden van de band waren grandioos . Berre Van Hoeylandt op gitaar was ook al verbluffend en ook Levi Verheijen lieten zien dat het talent van deze band er in dikke druppels afliep.

Het geldt trouwens niet enkel voor deze band , maar het woord coverband mag bij deze wel geschrapt worden , het klinkt veel te negatief. Deze mannen en vrouwen hebben hun kwaliteiten overal al wel bewezen.

Slash N Roses.

Bij deze Nederlandse band was de gelijkenis nog treffender . Live is deze band met geen woorden te bevatten. Er is zoveel te beleven op het podium! En we konden persoonlijk zien dat de meegereisde fans alle liedjes uit volle borst meezongen.

De zanger ( Richard Dalmolen) zweefde als een wervelwind over het podium en zette een straffe set neer . Alle hits denderden over de massa en je kwam ogen te kort . Maar ook hier moeten we Danny Weagemeakers ( drummer ) & Kenneth de Krieger ( Slaggitaar ) roemen over hun muzikale perfectie. Net als Bassist Arie Kok, en op toetsen: Wim van Deuren.

Maar De Ster was ongetwijfeld Armand Gabeler alias Slash!… Dezelfde  attitude, hoge hoed, zonnebril en lang zwart haar. Ze lijken op elkaar als twee druppels water. Ik weet zeker als je ze naast elkaar zou zetten, niemand zou weten wie de echte was.

En dan bedoelen we niet alleen het uiterlijk maar vooral ook zijn gitaarspel. En we kunnen het weten, want verleden jaar speelden: “Guns & Roses” op Werchter een 3 uur durend concert voor 60.000 festivalgangers.

Even toch ook Sjharlie Vos & Roos Slooter vermelden die de band ondersteunden en voor dit soort werk in de wieg gelegd zijn . Maar over deze powerlady in volgend verslag veel meer.

The Woodstock All Star Band.

Deze band kenden we het beste. Vorig jaar waren we wild van deze band, dat kwam doordat deze band heel divers is, ze spelen niet zoals de vorige bands enkel hits van één band , ze vertegenwoordigen een allegaartje van verschillende bands .

En dat zijn er nogal wat: Jimi Hendrix, Sly & The Family Stone,… Crosby, Still, Nash and Young,… The Who,… Janis Joplin enz.

Ook hier zijn het allemaal rasartiesten die allemaal de pannen van het dak speelden, en wie de Brabanthal kent weet dat daar veel pannen opkunnen.
Zo is er Armand Gabeler die wat ons betreft de pluim op zijn hoed mocht steken van beste gitarist van allemaal, al weten we dat dit een gedurfde uitspraak is tussen al die geweldige gitaristen.  En niemand mag het doorvertellen maar Slash ( Slash N Roses ) luistert ook als je Armand Gabeler roept!

Maar ook hier was een ster aanwezig! we kenden haar al van vorig jaar , en mochten we toch even getwijfeld hebben, dan was zij het die ons over de streep heeft getrokken. Sjharlie! een naam die veel gemakkelijker te onthouden is dan dat je hem schrijft , en zo vriendelijk en toegankelijk!.
Sjharlie is een buitenbeentje ze is ook een juf en geeft zangles aan kinderen, is ze model ( Pin Up ) en vooral is ze ook bekend als 1 van de 3 zangeressen van Liptease.

In België helaas onbekend maar in Nederland de finale gehaald van: Holland Got Talent.

Ze speelden onder dezelfde naam al op: “Concert at Sea” een steeds uitverkocht festival in Zeeland dat georganiseerd wordt door de zanger van BLOF ondertussen eindelijk wel bekend in Vlaanderen.  Concert @Sea wordt trouwens ook geroemd om zijn lokatie. Het is gewoon het mooiste uitzicht in Europa  ( Googelen mag ).

Het zal je dus niet verwonderen dat ze een gouden stem heeft en in de wieg is gelegd om door het leven te gaan als een soort nachtegaal. En toch vinden we haar Rockwerk nog sterker dan Liptease . Gewoon omdat we vinden dat haar attitude daar het best bij past.

Ze is Janis Joplin, al oogt ze mooier, heeft ze een veel sterkere stem en neemt ze het publiek mee naar Woodstock waar het allemaal begon. Het publiek is gewoon dol op haar.

Maar toch kiezen we van deze drie bands geen winnaar, dat zou veel te respectloos zijn ten opzichte van de andere bands. Dit jaar waren er geen tegenvallers en waren Bands als Queen en Muze bijna evengoed. Mochten jullie vinden dat ik te positief was , ga dan vooral zelf kijken, laat de kijkkast voor wat ze is , rep je uit de zetel en beleef een prachtavond. 

Rest ons nog John van den Borne te bedanken voor de accreditatie en om ons in de watten te leggen..Ook dit was ongeëvenaard   en was een voorbeeld voor andere organisators..

Speciale dank aan Marc De Gelder..het gezelschap was leuk.. daardoor smaakte het bier nog lekkerder dan anders.  

Tekst & Foto’s: Gieke Merckx……Tot volgend jaar!

Michael Devlin ( Letz Zeppelin ).
Michael Devlin ( Letz Zeppelin ).
Michael Devlin.
Armand Gabeler ( Slash )
Richard Dalmolen.
Slash ( Armand Gabeler ).
Shjarlie …
Sjharlie.
Sjharlie…
Sjharlie & Roos

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 290

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.