Het groot verlof - Beleuvenissen II - 2018
Read Time:2 Minute, 22 Second

Wat een avond. Het was een en al feest in de Leuvense binnenstad en dat dankzij de uitgebreide programmatie van de organisatie Leuvenement vzw en de dienst evenementen van de stad Leuven.

Voor de tweede editie van Beleuvenissen 2018 werd vooral naar het verleden gekeken en dat werd duidelijk gesmaakt door het zeer talrijke publiek. Eerst leek de langverwachte regen roet in het eten te willen gooien maar buiten enkele druppels werden we er gelukkig van gespaard.

Met zes verschillende locaties kon het publiek kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod.

Aan de Romaanse Poort kon je het resultaat zien van BURN!. Leuvense jeugdwerking rond Urban Art waar jongeren onder begeleiding hun ding leren uiten en organiseren.

Op de Vismarkt kon je verschillende DJ’s bewonderen (DJ 4T4, Lisa Smolders, Michael Midnight, Mighty Mike en El Pélé) voor een DJ défilé.  Dit moest een opwarmertje worden voor de Nationale Feestelijkheden daags nadien en dat bracht een goed gevulde Vismarkt op.

Op het Hogeschoolplein was het verzamelen geblazen voor de liefhebber van wereldmuziek. In verschillende sessies stelt Wouter Vandenabeele het publiek een combinatie voor van drie verschillende  groepen, Tamala, GFVP en Niriis.

Het groot verlof - Beleuvenissen II - 2018

Buurman mocht op de oude markt de aftrap geven en had duidelijk wat fans meegebracht. Met zijn zeer typische sound brachten ze hun beste nummers en zo loopt de Oude Markt stilletjes aan vol voor de headliner van de avond.

Het groot verlof - Beleuvenissen II - 2018 Het groot verlof - Beleuvenissen II - 2018 Het groot verlof - Beleuvenissen II - 2018

Dan naar de Grote Markt, daar was het een heel ander feestje. Sixties. Hoe britser kan het zijn. De Bootleg Sixties brachten het ene na het andere succesvolle sixties nummer en het publiek deed gretig mee. Het lijkt alsof deze nummers tijdloos aan het worden zijn, iedereen, jong en oud, deed mee.

Het groot verlof - Beleuvenissen II - 2018 Het groot verlof - Beleuvenissen II - 2018

En dan de headliner, de Kreuners. Een langverwacht optreden in Leuven en dat zag je aan het zeer talrijk opgekomen publiek, de Oude Markt zat afgeladen vol met een publiek dat er klaar voor is. En als volleerde rotten in het vak begonnen ze eraan, het rijke repertoire werd zorgvuldig afgewerkt door een groep die er duidelijk zin in had en hier wel effe een groot feestje van wil maken.

Een knaller van formaat werd het, deze groep is nog lang niet vergeten. Walter plaatste dan ook met veel plezier een dansje met zijn vrouw die hij overigens 27 of was het nu 28 jaar geleden op deze oude markt had ontmoet.

Hopelijk kunnen we nog meer Belpop groepen in Leuven te zien krijgen de komende jaren en dit afgewisseld met de vele succesvolle groepjes die Leuven kent, ja hoor, dat feestje is hier nog lang niet gedaan de komende jaren.

Volgende week vrijdag opnieuw feest met de derde Beleuvenissen. Ook deze keer heel wat bekende namen op het programma: Billy Ocean, Isolde, Van Echelpoel, Blanche, She Bad en op het hogeschoolplein een heus kamer orkest. Voor ieder wat wils dus. Tot dan.

Het groot verlof - Beleuvenissen II - 2018 Het groot verlof - Beleuvenissen II - 2018 Het groot verlof - Beleuvenissen II - 2018 Het groot verlof - Beleuvenissen II - 2018 Het groot verlof - Beleuvenissen II - 2018 Het groot verlof - Beleuvenissen II - 2018 Het groot verlof - Beleuvenissen II - 2018 Het groot verlof - Beleuvenissen II - 2018 Het groot verlof - Beleuvenissen II - 2018 Het groot verlof - Beleuvenissen II - 2018

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Johan Driesmans

Weergaven: 170

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.