Hedwig 'Peep' Peetermans
Read Time:1 Minute, 27 Second

Je ziet ze overal opduiken, de zomerbars. Blijkbaar een nieuwe trend die scoort en vermoedelijk omdat het een kleinschalig en lokaal gegeven is waar je vrienden en buren kan ontmoeten in een gezellig kader gecreëerd door een lokale ondernemende buur. En waarom niet, na de helse voorbije maanden, jaren hebben we allemaal nood aan iets nieuws en vooral gezelligheid.

Toeval of niet was er ook een zomerbar in mijn dorp Lovenjoel te vinden en was er toch wel ook een gastoptreden van niemand minder dan Hedwig ‘Peep’ Peetermans, voor sommigen ook nog bekend als Levien, in 2013 en 2014 nog genomineerd voor Radio 2 Zomerhit met ‘Mooiste Vrouw ter Wereld’ en ‘Alles Goed’.

Deze in Tessenderlo geboren Singer-Songwriter en woonachtig in dit landelijke Lovenjoel (Bierbeek) had hiermee ook eens een optreden in eigen dorp want zijn drukke agenda brengt hem tegenwoordig op plaatsen zoals de Gentse Feesten en ver daarbuiten, zelfs Nederland.

Duidelijk een grote fan van Tom Waits weet hij het publiek overtuigend mee te nemen in zijn roots en blues reis en daar zorgt vooral de pure, soms fluisterende maar vooral grauwe rokerige stem voor.

Het publiek was een en al oor en enkele toevallig aanwezige bevriende muzikanten waaronder Dirk Lekenne (enkele jaren ook nog aan het werk gezien op Rock Baatsem) en Stijn Vandebril van Les Croissant d’amour zorgden voor een extra gastoptreden.

Top optreden en hopelijk volgende zomer terug van de partij, bedankt Hedwig! En bedankt Lieve en Sven voor het uitbaten van de gezellige zomerbar.

Je kan hem trouwens boeken voor elk gelegenheid, zeker de moeite waard.

Hedwig ‘Peep’ Peetermans
Aanwezige toeschouwers genoten duidelijk van het optreden
Als je er helemaal voor gaat…
Grauwe emotie
Hedwig en Stijn Vandebril (verrassingsoptreden)
Hedwig en Dirk Lekenne

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Johan Driesmans

Weergaven: 45

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.