Read Time:2 Minute, 4 Second

De tweede Beleuvenissen van dit jaar en weer toppers op het podium te vinden. En voor een gratis evenement kan dit wel tellen.

De Leuvense binnenstad liep al snel vol, tot wel 25000 bezoekers volgens de organisatoren en daar had het perfecte weer en het zeer gevarieerde aanbod zeker mee te maken.

CPEX was deze keer de gangmaker, met hun aanstekelijke en vettige rock deden ze zonder enige moeite de Oude Markt vol lopen en het publiek genoot van elke minuut. Deze mannen kunnen als geen ander het publiek bespelen. Hopelijk mogen ze nog vele jaren mee gaan.

Clement Peerens Explosition

Dat is anders voor de volgende groep op de Oude Markt, The Van Jets, zij stoppen er eind dit jaar mee en dat is zeker en vast de reden waarom de Oude Markt afgeladen vol zat, iedereen wil ze nog eens zien optreden en gelijk hebben ze. Deze rock’n roll groep is zeer populair speelt de pannen van het dak van de Oude Markt af. Bedankt voor al die jaren sinds jullie Humo’s Rockrally wonnen in 2004.

De ene hit na de andere werd gespeeld (Here comes the Light, Pink & Blue, Shit to Gold, Broken Bones, The Future, Down Below, Two Tides, …). Bekijk onze foto reportage hieronder maar voor de sfeerbeelden.

Johannes op zijn best 

Vismarkt

Een grote volks verhuis tussen de acts door van de andere podia naar de Vismarkt want Discobaar A Moeder ging beginnen. Deze DJ’s zorgen voor een uniek retro ervaring met hun bakken vol 45 toeren vinyl en vocaal aan elkaar gekletst net zoals in de jaren 70. Ambiance verzekert met hun motto “mixen kunnen wij ni fixen maar feesten gade gelak de beesten”

Discobaar A Moeder - Feesten als de beesten

Grote Markt

Jasper Erkens mocht hier de avond openen. Het was enige tijd geleden maar hier is hij terug. In 2009 stond hij nog als jongste artiest op Rock Werchter. Hopelijk een retour want het publiek was nog wat terug houdend leek me, maar dat komt allemaal wel goed.

Jasper Erkens - Terug van weggeweest

Na Jasper was het de beurt aan Lady Linn & Her Magnificent Big Band. Veel muzikanten op het podium dus. Zeer gemoedelijk en een warme sfeer was het resultaat. Een zwangere Lady Linn bracht de Grote Markt in hogere sferen.

Helaas hier geen fotoverslag omdat jullie verslaggever niet op alle plaatsen tegelijkertijd kon zijn.

Hogeschoolplein

Op  het hogeschoolplein kon je dan weer zoals elke week terecht voor de zuiderse klanken. Banditaliana met Riccardo Tesi brengen een avond Italiaanse zuiderse muziek.

Het publiek genoot duidelijk op deze zomerse avond.

 

Foto reportage

Aertbeliën Sylvain - alle vrouwen vallen voor hem

Aertbeliën Sylvain

Aertbeliën Sylvain - Yea that's him

CPEX - Vele fans volgen elk concert

bassdrumbeukster Lady Dave

Het publiek zag dat het goed was

Clement Peerens Explosition

Hebt gh'em

Hell Yeah

CPEX - Voor alle leeftijden

Jasper Erkens - Terug van weggeweest

Jasper Erkens

Discobaar A Moeder

André Dupont zag dat het goed was

Genieten, iedereen op zijn. eigen manier

Ook voor de mensen met een beperking werd er dit extra inspanning geleverd, en ze genoten er van

The Van Jets - Frederik Tampere

Johannes Verschaeve- The Van Jets

Johannes op zijn best

Johannes - The van Jets

The Van Jets - Publiek was helemaal mee

Genieten

The Van Jets

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Johan Driesmans

Bezoeken: 74

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.