De Kreuners.
Read Time:4 Minute, 11 Second
Gisteren kwamen “De Kreuners” naar Leuven!, en dan nog wel naar de beroemde oude markt. Maar we kregen er niet echt warm van, al die ouwe rakkers die wegens te veel tijd een nieuw leven beginnen en hun oud materiaal opnieuw op de massa loslaten. we hebben dat net iets teveel gezien.
 
Maar toch konden we het niet laten, we hadden net gelezen dat ze gisteren het Sint Baafsplein in Gent hadden laten overlopen, en dat ze er een flinke Hold-Up hadden gepleegd. Volgens zeer gekende bronnen hadden ze zelfs het dak van dat plein gespeeld. Mensen zonder veel fantasie zullen nu wel vertellen dat er op dat plein geen dak is , maar dat is dus net ons punt…Dat kwam door de Kreuners!
 
We besloten dus toch maar een kijkje te gaan nemen, tenslotte was er nog wel van alles te doen in Leuven en konden we in geval van nood onze plannen wel veranderen.
 
Maar zelden hebben we ons zo vergist. Ook de oude Markt was helemaal volgelopen, en je zag niet enkel ouwe knarren, maar er liep daar nogal wat vrouwelijk schoon rond . Wat heeft De Walter eigenlijk dat wij ook niet hebben?!?!?.
 
Zelfs de Frontstage waar fotografen hun kunstjes doen was redelijk volgelopen en zelfs ROB (Regionale TV ) had moeite om zich een weg te banen tussen de VIPS. 
 
En toen begon het!…en we waren meteen weer mee net als vroeger!…Maar wat de Kreuners zo leuk maakt is de interactie met het publiek. De kleine verhaaltjes en de leuke anekdotes , zo verteld hij , dat hij al op negen jaar verliefd was, en vraagt dan aan het publiek weten jullie op wie?….waarop echt iedereen schreeuwt: Chris Lomme!…Kiekevlees!
 
Maar De Kreuners zijn niet alleen Walter Grootaerts uiteraard, er is ook AXL Peleman die we eigenlijk nog niet zo heel lang geleden aan het werk zagen bij de gelegenheidsband: “Pigbag Army” waar hij net als nu ook de gitaarpartijen voor zich nam.
Maar toen waren we net nog iets meer onder de indruk van Eline De Munck die wat ons betrof het uithangbord was. AXL heeft ondertussen een lange witte baard , die volgens Walter als maar langer en lelijker wordt, maar wij waren er stiekem een beetje jaloers op.
 
Er was ook nog Jan Van Eycken, volgens Walter 80Kg vermagerd, en het moet gezegd, toen we hem 3 uur voor het concert tegen het lijf liepen dachten we: waar kennen we die man nu ook alweer van?..Geef toe: Bruin gebrand, wit haar en er uit zien als een ranke den, zo hadden we hem nog nooit gezien . Vroeger was dat eerder een beer, maar dan zo eentje waar je graag tegenloopt en waar brave kindjes zich zo graag in nestelen.
 
Van Ben Crabbé hebben we echter weinig gezien, we zagen wel af en toe een drumstokje tevoorschijn komen maar verder niets. Dat had echter niets te maken met het kleine gestalte van Ben, maar eerder aan het hoge podium en aan de plaats waar we stonden. 
 
Maar de band is een geheel, dat zijn vrienden je ziet dat en dat maakt ze ook uniek. Weinigen zullen het weten, maar Walter heeft zijn huidige vrouw in Leuven leren kennen, waar hij gisteren op het podium een dansje mee deed. Walter heeft wat ons betreft veel smaak!. 
Overigens was hij vroeger wel een graag geziene gast in Leuven waar hij in café: “Den Allee” vaak aan den toog te vinden was met andere goden zoals Jokke Kerkhofs, Lange Polle  en Big Bill.
 
Het publiek ging volledig uit de bol bij nummers als: “Ik wil je” ..”Maak me Wakker” “Layla” en “Cous Cous Kreten”, maar toen ze “Zo Jong” begonnen zingen, zong de hele markt uit volle borst mee. Dat mocht trouwens gerust de titel geweest zijn van hun huidige toer , want deze kreuners worden nooit oud, dat bleek ook gisteren.
 
Het werd eigenlijk een geweldig weerzien, we waren ze uit het oog verloren , maar ze speelden gisteren ook in Leuven het dak eraf , en voor diegenen die het niet geloven , kom gerust kijken voor ze het er terug op zetten.
 
Minpuntje: Wegens het droge weer en het tekort aan water zijn we gisteren veel later thuisgekomen dan anders, en ze geven nog minstens 20 dagen geen regen… Gelukkig kunnen wij tegen een stootje!
 
Foto’s & Tekst: Gieke Merckx.
De Kreuners
Walter Grootaerts.
De Kreuners.
Jan van Eycken.
Het Groot Verlof
Walter Grootaerts
De Kreuners.
AXL Peleman
Het Groot Verlof.
Eric Wauters
Beleuvenissen
AXL & Jan.
Leuven
Walter Grootaerts
Het groot verlof.
AXL Peleman.
Jan van Eycken.
Oude Markt.
AXL

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 514

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.