Het Groot Verlof - Beleuvenissen
Read Time:3 Minute, 59 Second

Het is eindelijk zover. De zomer is terug in het land en dat betekent dat voor de stad Leuven er weer heel wat activiteiten op het programma staan. Een vaste waarde ondertussen zijn de Beleuvenissen, onderdeel van het Groot Verlof programma dat heel de zomer doorloopt met tal van verschillende activiteiten.

De eerste Beleuvenissen dit jaar heeft al wat voor commotie gezorgd met het nieuwe Club Vismarkt. Elke Leuvenaar weet dat ooit op de Vismarkt een vishal heeft gestaan dat in 1972 werd afgebroken. De organisatie wil nu met een constructie de contouren van deze vishal terugbrengen en hier met de Beleuvenissen een Club concept starten. Origineel en gedurfd. Maar zeker geslaagd aldus de talrijke opkomst en de vroege uurtjes.

Milo mocht het startschot geven op een nog wat rustige Oude markt. Gevolgd door Fischer-Z en als topper van de avond mocht K’s Choice met Sam Bettens 30 kaarsjes komen uitblazen met een zeer geslaagd optreden.

Milo Meskens

Na Milo Meskens was Fischer-Z aan de beurt, de Oude Markt kwam stilaan op dreef ondanks de zeer warme avond.

Hogeschoolplein

Jonas Winterland trio: Retrospect mocht op het Hogeschoolplein openen met zeemzachte muziek.

JJonas Winterland Trio: Retrospect

Gevolgd door Hiraeth met multi-culturele muziek. Het podium was krap maar de muziek kon menig toeschouwer bekoren.

Hiraeth

Club Vismarkt

Hygra

Marielou

Yooth

Grote Markt

Sophie Straat

Sophie Straat

Amai wat een opener op de #GroteMarkt, Sophie Straat verraste menig toeschouwer met deze oer Amsterdamse stijl overgoten met een rock sausje en daarbij geen blad voor de mond nam met de nodige protest songs, zelfs Sanda Dia kwam aan bod.

Sophie Straat
Sophie Straat

Go_A

Gekend van hun tweede plaats op het Eurosongfestival van 2021 en gesteund door een hele grote toeloop van landgenoten werd dit naast een feest ook een verwijzing naar de oorlog in Oekraïne. De muziekstijl, met de typisch Oekraïnse zangstem, opzwepende beats en de zeer kenmerkende blokfluit geluiden (sopilka, floyara en telynka) zorgen ervoor dat de ondertussen volgelopen Grote Markt niet stil kon blijven staan. Al bij al een zeer geslaagd optreden ondanks de taalbarrière maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de muziek en ambiance.

Go_A
Go_A
Go_A

Oude Markt

Milo Meskens

Fisher-Z

Een concert van Fischer-Z is altijd de moeite waard. Je weet het tevoren, je concludeert het achteraf. 

Het langlopende bandproject van de creatieve zanger, gitarist en dichter John Watts bestaat sinds 1976. Fischer-Z staat bekend om hun intelligente en melodieuze songconstructies, zeer lyrische teksten die scherpzinnig commentaar leveren op sociale en politieke kwesties en hun precieze muzikaliteit met verfijnde muzikale achtergrondstructuren.

Uitgerust met een ongelooflijke speelvreugde kan Watts, die nog steeds wordt beschouwd als de perfecte entertainer, die de volgelopen oude markt perfect weet te vermaken met oude en nieuwe nummers. Het openingsnummer ‘Wax Dolls’ was en dit was een schot in de roos waardoor het publiek goed opgewarmd is. Vervolgens volgde een resem wereldhits de revue waaronder uiteraard ‘The Worker’, ‘Room Service’ en ‘So Long’. Met ironie en humor vertelt de oude meester tussen de nummers door anekdotes, maar hij kan ook serieus zijn als hij zegt dat je je, zeker in deze tijd, bewust moet worden van de mensheid. 

In ‘Marliese’ zingt het hele publiek uitbundig mee en met de afsluiter ‘Further from Love’ komt er een einde aan een indrukwekkend concert, wat bewijst dat je als 68 jarige nog kunt rocken.

Fischer-Z

K’s Choice

K’s Choice pakte gisterenavond de oude markt in met een sterke setlist, tonnen spelplezier en veel liefde voor zijn fans. De liefde was geheel wederzijds want doorheen het optreden werd voortdurend meegezongen en -geklapt. De fans konden smullen van een setlist vol klassiekers want de band bracht een muzikale dwarsdoorsnede uit hun dertigjarige carrière. Wie herinnert zich niet de hits ‘Not An Addict’ en ‘Almost Happy’.

Sam brengt met zijn karakteristieke stem de typerende sfeer die we gewend zijn van K’s Choice.
De samenzang van Sam met broer Gert is treffend en de rauwe randjes van zijn stemgeluid weten nog steeds te raken. Het publiek geniet van de terugkeer van K’s Choice, maar K’s Choice geniet ook zichtbaar van de terugkeer in Leuven. Sam vertelt dat hij dankbaar is dat de band hier weer mag spelen en dat het publiek is gekomen. Hij spreekt over een avond vol nostalgie en dat is het zeker. Want naast nieuw werk, waaronder de nieuwe single ‘Time Is A Parasite’ worden er ook veel oude nummers gespeeld.
Het publiek gaat los op de hits en zingt deze luidkeels mee. De avond werd afgesloten tijdens de bissen met een nummer van Nancy Sinatra ‘These Boots Are Made for Walkin’.

Het enthousiasme van de bandleden valt van hun gezichten af te lezen. De sympathieke band K’s Choice wist ons een mooie avond te zorgen en we gingen met een fijn gevoel de nacht in.

Sam Bettens - K's Choice

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Johan Driesmans

Weergaven: 321

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.