Read Time:1 Minute, 42 Second

Op 5 oktober vond de jaarlijkse Studentenwelkom in Leuven plaats, het openingsevenement waarop nieuwe en oude studenten (terug) verwelkomd in Leuven.

Om de avond in te zetten werd de nieuwe lichting studenten getrakteerd op zweverige beats van hiphopsensatie Romeo Elvis.

De muziek van Romeo Elvis lijkt zich ergens in het hiphop-universum te bevinden in een staat tussen droom en realiteit. Romeo Johnny Elvis Kiki Van Laken – zo heet-ie naar verluidt écht vertelt het verhaal van Brussel, een stad die schoonheid en lelijkheid moeiteloos weet te combineren, van mannen die (niet) wenen, van bitterzoete relaties en niet toegeven aan de duivel.

Elvis had voor de gelegenheid zijn copain Le Motel meegenomen, die eveneens niet onaardig kon rappen, zingen of brullen.

Dat Roméo Elvis hot is bleek ook deze avond. Samen met dj Le Motel veroverde hij met zijn EP Morale (2016) vanuit Brussel gestaag het Belgische hiphoplandschap. Ter illustratie: op de meest recente editie van de Red Bull Elektropedia Awards vergaarde het duo 6 nominaties, waarvan er 3 verzilverd werden (Best Album, Best Live Act en Best Belgian Urban Act). Dat zijn er zelfs meer dan het Nederlandstalige Bazart.

Het optreden in enkele vaststellingen:

Eerste vaststelling: Roméo Elvis heeft fans. Véél fans. Het ladeuzeplein liep al snel vol met uitzinnige fans. Op de eerste rij was het drummen om de beste plaats, tot de dranghekken er het loodje bij legde.

Tweede vaststelling: nog voor het eerste woord werd uitgesproken, was het publiek helemaal mee. De menigte jumpte op verzoek, maakte lawaai, gooide armen in de lucht, stuiterde zelfs gewillig van links naar rechts en terug. Lyrics werden tot in de details meegezongen hetzij geschreeuwd, ondanks die voor vele Leuvenaars vreemde taal.

Na een intens optreden gaven Roméo Elvis en Le Motel de pijp door aan kersverse rector Luc Sels, wellicht om in de backstage “iets” anders te gaan roken.

De Band:

Romeo Johnny Elvis Kiki Van Laken – Roméo Elvis

Fabien Leclerq – dj Le Motel

 

Foto’s: Bart Heleven

Tekst: Bart Heleven

Meer artikels van deze auteur:

Bezoeken: 305

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.