Read Time:2 Minute, 12 Second

Op 5 oktober vond de jaarlijkse Studentenwelkom in Leuven plaats, het openingsevenement waarop nieuwe en oude studenten (terug) verwelkomd in Leuven.

Om de avond af te sluiten werd de nieuwe lichting studenten getrakteerd op de zwoele moves van J Bernardt.

’s Lands glorie Balthazar heeft zichzelf een sabbatjaar voorgeschreven en dat zorgt voor speelruimte. De ene frontman, Maarten Devoldere, bracht een nieuwe plaat uit als Warhaus. De andere frontman Jinte B. Deprez bracht zijn debuutalbum ‘Running Days’ uit onder de naam J. Bernardt.

Zoals we ondertussen al van Jinte Deprez gewoon zijn, kon de frontman van Balthazar met zijn sideproject het nog brave publiekje in een mum van tijd volledig ophitsen. Jinte zwaaide met een drumstok alsof hij een toverstaf vast had en sprong al dansend heen en weer, wat duidelijk naar de zin was van het publiek.

  

Met zijn zwoele stem, volle baard en lange mantel komt hij over als een soort van predikant. Toch zit hij geen geloof te promoten, nee enkel onkuisheid is hier op zijn plaats.

Groteske synths en bassen van J. Bernardt gaan door merg en been en penetreren ieders trommelvlies.

Aan de hand van beklijvende harmonieën en de nodige intensiteit weet J. Bernardt enkele straffe nummers voor te schotelen. Bij die samenzang horen we zelfs subtiel wat invloeden van Balthazar terug, het is nooit ver weg.

De sfeer wordt versterkt door een ledscherm achter de band. Dit geeft altijd een extra kleur aan de muziek van J. Bernardt. Hierdoor krijg je het warm, voel je met momenten geluk of wil je gewoon de ziel uit je lijf dansen.

   

Jinte begeeft zich ondertussen eens tussen het publiek en kijkt iedereen diep in de ogen, gelukkig valt niemand flauw. Als hij terugkeert knalt hij de set op zijn jammerlijke einde. Met zo’n glorieus gevoel een set eindigen? Het is enkel een genie als Jinte Deprez die zoiets kan bedenken.

 

J. Bernardt weet met diepe beats een opwindende set neer te planten die helemaal op zich staat. Een positieve spanning was te voelen op het plein doorheen de hele set, een spanning van nieuwsgierigheid maar ook van drift. Hij begeesterde het publiek als geen ander dankzij zijn aantrekkelijke moves en volwaardige inleving. Als een echte frontman haalde hij het meest ondeugende in iedereen naar boven wat ieder engeltje op het plein een duivelse invloed gaf. Met een interessante mix van gospel, hiphop, Kraftwerk en R&B had deze band het Leuvense publiek van begin tot einde in zijn ban.

  

The band:

Jinte B. Deprez (zang, gitaar, synths)

Adriaan Van De Velde (synths)

Klaas De Somer (drum)

 

 

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 180

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.