Read Time:3 Minute, 48 Second
Studentenwelkom.

Gisteren was er het studentenwelkom in Leuven…Men wil daar onderstrepen dat er voor de studenten op gebied van muziek heel wat te beleven valt en dat Leuven op vlak van leute en plezier helemaal niet moet onderdoen voor een universiteitsstad als Gent of Brussel.

Er waren trouwens gisteren een aantal grote namen , maar persoonlijk krijgen wij altijd een spontane glimlach krijgen als we vernemen dat tussen die namen ook de: ‘Equal Idiots’ zitten.
We hebben ze al drie maal mogen ontmoeten en een jaar of twee geleden kwamen we ze voor de eerste keer tegen op het ONE festival in Haacht.
Op het ONE festival komen meestal groepjes die in de verte wel eens een belletje doen rinkelen maar dat is het dan ook.  Het is hetzelfde als een knoop in je zakdoek maken om je later af te vragen waarom die knoop er eigenlijk inzit.
Maar de organisatoren van het ONE festival hebben echt wel smaak en kennis, want zo waren daar de laatste jaren zowel Lichthouse als de Equal Idiots te bewonderen nog voor ze de Nieuwe Lichting wonnen bij Studio Brussel.
In Leuven moesten ze al starten om 18 uur en een beetje student is dan nog niet zo heel lang wakker , de kater moet nog worden doorgespoeld, er moet nog een goedkope pizza worden besteld en er moet ook nog worden gedoucht . Je weet tenslotte nooit wie je zoal op een Studentenwelkom tegenkomt!.
Equal Idiots.
Maar voor de Equal Idiots bleek dat geen probleem , die hebben terecht een grote schare fans die hen overal volgen.
Ze staan met twee te pronken op het podium, maar dat stoort allerminst, want Thibault zingt en Pieter drumt, het lijkt alsof hun leven er van afhangt. Ze brengen een soort punky garagerock die over de markt dendert als een moderne stoomtrein.
De twee mannen hebben overigens hun bandnaam goed uitgekozen, want die dekt helemaal de lading , zo is het niet onmogelijk dat je Thibault over het podium ziet rollen terwijl hij al zingend de micro tot halfweg de keel laat verdwijnen!. Neem daar dan ook maar meteen bij dat Thibault prachtig rood haar heeft en dat zijn tong meestal uit zijn mond bengelt .
Maar dat alles maakt het zo interessant , het is niet alleen maar rammen op een gitaar! ..Het heeft humor en er is interactie met het publiek er wordt gestagedived dat het een lieve lust is. Het speelplezier spat er in dikke druppels vanaf .
 
Toen ze de nieuwe lichting wonnen moesten ze ook zoals iedereen een cover brengen en de jury was daar terecht helemaal van onder de indruk. Ook wij vonden dat de beste cover die ooit is gemaakt van het nummer : “Ca plane pour moi” . Hoe ze het zingen typeert hen en zegt alles wat je van een optreden mag verwachten.
 
Maar de Equal Idiots zijn zo gek nog niet, wat ons betreft was het gewoon het beste wat er op het Studentenwelkom te beleven viel.
Maar zodra het optreden achter de rug is krijgen we ook wel een andere Thibault te zien!. Dan komt de zachte versie naar boven , hij grapt een beetje met de fans , neemt selfies, deelt handtekeningen uit en wordt de student die hij ook nog steeds is. Ik hoop van harte dat deze band eeuwig + 1 dag mag blijven bestaan , omdat in deze tijden een beetje zelfrelativering , humor en vooral stevige rock meer dan ooit nodig zijn. 
 
De Equal Idiots hebben overigens een nieuwe CD uit die in de Humo 4 Sterren kreeg. Dat valt niet zo heel veel voor , dus als de bliksem naar de platenboer!.
 
CD: Eagle Castle BBQ.
 
Zang: Thibault Christiaensen
 
Drum: Pieter Bruurs
 
 
Foto & Tekst: Gieke Merckx.
Thibault.
Thibault
Equal Idiots…
Pieter…
Thibault…
Pieter..
Thibault…Studentenwelkom.
Thibault…
Pieter Bruurs.
The Fans…
BFFF…
Stage Diving!…
Nog ééntje voor de fotograaf!

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 339

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.