Hellmut Lotti goes metal
Read Time:1 Minute, 6 Second

Helmut Lotti zal altijd verbonden zijn aan het nummer “tiritomba“. Na ontelbare “goes classic” “goes Africa” ja zelfs “goes rock-‘n-roll” werd het stil rond de zanger. Maar 2023 zou de ommekeer worden ! Radiozender Willy vroeg Helmut om eens een metal nummer te coveren. Zijn all time favorite nummer is “run to the hills” van Iron Maiden. Hij vroeg zelfs aan de luisteraars en kijkers om dit nummer op nr1 te stemmen in de Willy top 1000.

En de rest is geschiedenis. De clip kreeg in no time likes en views. Een plaat volgde alsook een optreden op het metalfestival graspop in Dessel. De vraag van concertzalen om hem te kunnen boeken was bijna niet meer te volgen.

En dus stond gisteren Hellmut Lotti goes metal (jaja, met dubbele “L”) in Het Depot te Leuven. Van begin tot einde was het een aaneenrijging van klassiekers in de rock en metal scene. Fans zongen alles mee maar toen hij bijna op het einde “paradise city” van Guns N’ Roses zong, ging het dak er helemaal af.

Helmut blijft zichzelf heruitvinden zo blijkt. En hij doet dat uitstekend.

Horns up for Hellmut !

Hellmut Lotti goes metal
Hellmut Lotti goes metal
Hellmut Lotti goes metal
Hellmut Lotti goes metal
Hellmut Lotti goes metal
Hellmut Lotti goes metal
Hellmut Lotti goes metal

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Marc De Gelder

Ik fotografeer in Het Depot Leuven maar ook voor 30CC Leuven, Beleuvenissen, Half Oogst, Wild in 't park Herent, en hier en daar nog wat kleinere, losse opdrachten.

Weergaven: 45

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.