Read Time:2 Minute, 0 Second

Ik herinner me de eerste maal dat ik Dirty Honey zag nog als was het gisteren : graspop metal meeting 2022. Het was de laatste dag van het 4 daagse festival en we stonden er met een bek die stonk naar een dood vogeltje. Maar wat wil je ? na al 3 dagen bier en fast food kan dat al wel eens gebeuren. De band had de eer (nu ja) om die dag de metal dome te openen. Ze stonden voor de eerste maal op een Belgisch festival. Ja zelfs hun eerste optreden over de grote plas ! Ze speelden vol energie, de californian rock spatte er gewoon van af.

2 jaar later en hun derde optreden op Belgische bodem was ik er ook weer bij. Vorig jaar speelden ze nog in Trix, Antwerpen. Dit jaar in Kavka Oudaan ook in de sinjorenstad. Maar ik kon mij niet van de indruk ontdoen dat Marc LaBelle en co er moe en bijwijlen futloos bijstonden. Jammer wel want hun muziek is en blijft geweldig. Na ongeveer anderhalf uur spelen en een goeie 17 songs later zat hun set er op en waren ze weg. Zelfs een signeersessie kon er niet van af (maar ze hadden wel al reeds gesigneerde lp’s bij die verkocht werden voor een goeie 50 euro) Heel spijtig dit want toen ze vorig jaar nog in Trix speelden (toen kwamen ze ook niet effe dag zeggen) voor 350 man was er dit jaar maar een goeie 200 man komen opdagen. En dat wil al iets zeggen natuurlijk. Dan moet je als band iets ondernemen. Even gedag komen zeggen bijvoorbeeld aan de merchandising. Maar goed, niet dus.

Gelukkig was er nog het voorprogramma in de vorm van de Belgische band WildHeart. Gesitueerd in Ninove, Oost-Vlaanderen spelen ze vooral glam rock die doet terugdenken naar de jaren 80. En naar bands als Whitesnake, Mötley Crüe en Van Halen. De mannen gaven iets meer dan een half uur het beste van zichzelf. En je zag gewoon dat ze er zin en plezier in hadden.

Al bij al was het wel een geslaagde avond. Vrienden, een goeie pint muziek met een streepje bier gaan er altijd wel in bij mij.

En nu ? nu voorbereiden op een iets steviger concert namelijk Dog Eat Dog in de casino, Sint-Niklaas

WildHeart
WildHeart
Wildheart
WildHeart
Dirty Honey
Dirty Honey
Dirty Honey
Dirty Honey
Dirty Honey
Dirty Honey
Dirty Honey

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Marc De Gelder

Ik fotografeer in Het Depot Leuven maar ook voor 30CC Leuven, Beleuvenissen, Half Oogst, Wild in 't park Herent, en hier en daar nog wat kleinere, losse opdrachten.

Weergaven: 37

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.