Read Time:1 Minute, 39 Second

Wat doet een mens zoal op een vrijdagavond ? Een concertje meepikken van De Mens bijvoorbeeld. Meer dan 800 anderen hadden dat zelfde gedacht. Dit concert was trouwens al een extra show want de show van zaterdag was in een mum van tijd uitverkocht.

Het voorprogramma kan ik nog steeds niet echt plaatsen. Comedienne Els Verhofstede mocht de bijna lege zaal opwarmen. Zij die niet kwamen kijken hadden volgens mij niet echt ongelijk. Nerveus probeerde ze zichzelf op te peppen. Maar met enigsinds lauwe moppen over zichzelf en De Mens voldeed dit jammer genoeg niet. Na een goeie 20 minuten was het (gelukkig) afgelopen.

Een kleine change-over, een cava dat omver gestoten werd door het verdraaien van een monitor kwam daar eindelijk Frank en de zijnen vrolijk het podium opgewandeld. En zij deden wat ze moesten toen : het publiek in beweging brengen. En hoe ! Nummers zoals “Irene”, “ergens onderweg”, “en in Gent” werden moeiteloos meegezongen. Tussendoor stak Frank duchtig de draak met Michel, die op zijn beurt de bal vol terugkaatste. Na 30 jaar hebben de mannen er nog steeds zin in. Dat hoor je, dat voel je. En dat enthousiasme straalt gewoon over naar de afgezakte menigte. Ik had zelfs soms het gevoel dat Frank zowaar emotioneel reageerde op het applaus en gejuich. Toetsenist David Poltrock deed soms zowaar turnoefeningen achter z’n keyboard, drummer Dirk Jans beukte in op het drumstel, bassist Michel De Coster haalde de meeste vette basslines uit z’n instrument. En Frank ? die bleef zoals altijd zijn aimable zelve. Gekke bekken trekkend terwijl hij op de gitaar tokkelde. Na 30 jaar zit er duidelijk nog geen sleet op de mannen. Integendeel zelfs ! Die gasten kunnen makkelijk nog eens 30 jaar mee.

En uw reporter ging doof aan rechteroor richting huiswaarts. Weliswaar niet van de luide muziek maar van het gillen en krijsen van de jongedame die daar had plaats gevat. Ach ja, het kind had zich kostelijk geamuseerd. En daar draait het tenslotte om. Toch ?

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Marc De Gelder

Ik fotografeer in Het Depot Leuven maar ook voor 30CC Leuven, Beleuvenissen, Half Oogst, Wild in 't park Herent, en hier en daar nog wat kleinere, losse opdrachten.

Bezoeken: 30

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.