fokofpolisiekar bouwde een feestje in Het Depot
Read Time:48 Second

Ik had nog nooit, maar dan ook nog nooit van deze band gehoord. Maar alleswetende Mr. Youtube wist me te vertellen dat het vrij stevig zou worden. En dat was het ook. De Heideroosjes maar dan op z’n Zuid-Afrikaans. Teksten op het scherpst van de snee, woorden die in je maag gesplitst werden.

De groep werd opgericht in 2003 in Belleville (Zuid-Afrika). De band heeft intussen een cultstatus verworven en zijn een vast begrip geworden in eigen land. Controversieel en kritisch in hun teksten, heeft de band veel stof doen opwaaien in de Zuid-Afrikaanse media. De band heeft echter lof gekregen van de Afrikaanse literaire gemeenschap voor de krachtige overbrenging van hun intelligente, poëtische én eerlijke teksten. Door de ietswat expliciete bandnaam worden ze ook wel “polisiekar” of “die bende” genoemd.

Dit was alweer het laatste optreden alvorens de deuren sluiten voor de zomervakantie. Maar wat was me dat een feestje. Het had niet beter kunnen eindigen.

fokofpolisiekar bouwde een feestje

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Marc De Gelder

Ik fotografeer in Het Depot Leuven maar ook voor 30CC Leuven, Beleuvenissen, Half Oogst, Wild in 't park Herent, en hier en daar nog wat kleinere, losse opdrachten.

Weergaven: 46

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.