Wens je dit evenement bij te wonen in ruil voor een fotoverslag en een kritisch geschreven verslag, schrijf je dan hier in bij Atelier32.be.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het Depot – Peter Hook & The Light

14/11/2023 @ 20:00 - 23:30

Het Depot - Peter Hook & the Light

De bassist van Joy Division en New Order brengt een ode aan de iconische bands voor hun 35e verjaardag.

De baanbrekende geluiden van de zeer invloedrijke Engelse bands Joy Division en New Order werden gedomineerd door de dreunende baslijnen van Peter Hook. In de late jaren ’70 maakte Hooks onheilspellende bas het mogelijk portretten van diepe wanhoop te schetsen. Hoewel wijlen Ian Curtis’ schrijnende teksten en sombere zang vaak worden toegeschreven aan ‘s sombere schoonheid, werden veel nummers van de groep gedreven door Hooks’ sinistere, kloppende bas.

Terwijl slecht gestemde gitaren de rage waren tijdens het punktijdperk in het Engeland van de late jaren ’70, bracht Hooks basspel het belang van ritme in de punkrock naar voren, en hielp zo een generatie dansgeoriënteerde new wave bands te inspireren.

De ‘Substance’-albums van zowel Joy Division als New Order komen aan bod, de volledige compilatie van het beste van beide iconische bands wordt gespeeld.

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 1

Comments

comments

Gegevens

Datum:
14/11/2023
Tijd:
20:00 - 23:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.hetdepot.be/concert/peter-hook-the-light

Organisator

Het Depot
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Het Depot
Martelarenplein 12
Leuven, Vlaams Brabant 3000 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie