Luka wordt de nieuwe (extra) ambassadrice van ‘Stichting Alzheimer Onderzoek’

Luka - Need You In The Light
Read Time:3 Minute, 5 Second

Luka Cruysberghs, singer-songwriter uit Leuven won in 2017 als jongste deelnemer de Voice van Vlaanderen. Wat later werd ze de zangeres van Hooverphonic.

Luka
Luka

Op haar prille leeftijd van 18 jaar toerde ze met de band door Europa, Verenigde Staten en Japan.

Diverse tegenslagen tijdens haar jonge loopbaan hebben haar sterker gemaakt. Haar vastberadenheid en creativiteit hebben haar gebracht tot waar ze vandaag staat.

Als onafhankelijk artiest blijft ze overtuigd haar eigen koers varen, en werkt ze nu samen met een klein en hecht team. Haar liedjes zijn haar uitlaatklep voor dingen die ze meemaakt en haar raken.

Via de thema’s in haar nieuwe EP ‘Need You In The Light’ (release lente 2024) moedigt ze haar luisteraars aan om eigen emoties te durven uiten, taboes te doorbreken en moeilijke onderwerpen aan te snijden. Haar teksten zijn eerlijk, kwetsbaar en soms ook persoonlijk. Meerdere stijlen en genres versmelten met haar iconische stem en boeiende melodieën in een vaak aangrijpend verhaal.Met haar authentieke stijl, haar oprechte persoonlijkheid en prachtig vocaal talent weet Luka steeds weer mensen te raken en te ontroeren. Haar liedjes vormen een hartverwarmende soundtrack voor iedereen die op zoek is naar betekenis en verbondenheid. Luka is niet zomaar een artiest maar een oprechte soulmate voor iedereen die haar muziek omarmt.
Bij de mooie ballade komt ook de elegante zwart-wit videoclip waarin Luka als zangeres centraal staat, maar kijk écht uit tot het einde: voor de mooie en hartverwarmende beelden van ‘de bomma’…
Luka – Need You In The Light (official Music Video)
Need You In The Light is een lied dat Luka vorig jaar schreef over haar grootmoeder die leed aan de ziekte van Alzheimer. Het is een pakkende ballade die recht uit haar hart komt. In de tekst beschrijft Luka op een ontroerende wijze hoe het is om iemand te verliezen aan deze ziekte – iemand van wie je houdt, die langzaam vergeet wie je bent en zich de hechte band niet meer kan herinneren.
Nu wordt zij dus -naast Hulgo Sigal- de nieuwe meter/ambassadrice van ‘Stichting Alzheimer Onderzoek’.Met haar breekbare stem weet Luka met pure emoties de juiste snaar te raken. Dit nummer is geen vrolijk popdeuntje, maar een eerlijk en emotioneel eerbetoon aan haar oma en aan andere Alzheimerpatiënten of mensen met dementie.‘Need You In The Light’ is een opmerkelijke toevoeging aan Luka’s repertoire dat resoneert met iedereen die hetzelfde meemaakt. Luka wil aantonen dat muziek de kracht heeft om op een unieke manier emoties over te brengen en mensen te verbinden.

– Geld voor onderzoek –

Wetenschappelijk onderzoek is nu belangrijker dan ooit, twee medicijnen (LECANEMAB en DONANEMAB) zijn nu ontdekt die daadwerkelijk de ziekte lijken te vertragen bij mensen met een milde vorm van Alzheimer. Dit zorgt er voor dat de Vlaamse universiteiten nog gerichter onderzoek kunnen doen. En die Vlaamse universiteiten staan aan de wereldtop op het gebied van dementie-onderzoek en daar mogen we best trots op zijn. Met prof. Rik Vandenberghe (dé neuroloog van UZ Leuven gespecialiseerd in onderzoek naar Alzheimer) als autoriteit en auteur van het boek

Het uiteindelijke doel: geld inzamelen om Belgisch wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer te steunen. Want alleen onderzoek kan ons dichter bij een remedie brengen, zegt Joost Martens, Directeur van ‘Stichting Alzheimer Onderzoek’.
de Stichting Alzheimer Onderzoek steunen kan via donatie op het rekeningnummer BE29 2300 0602 8164
“Het nummer is een ode aan mijn bomma en gaat over mijn ervaringen tijdens die moeilijke periode. Er kon dus geen geschiktere dag zijn als 21 september: Wereld Alzheimer Dag” – Luka
Luka
Luka

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Dirk Sevenants

I am a passionate and experienced photographer who tries to approach photography in a creative way. I am interested in almost all aspects of photography but I focus mainly on Concert-, DANCE- and “theme-oriented” modelphotography. Ond.nr : 0677.569.744

Weergaven: 113

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.