Read Time:1 Minute, 22 Second

Alhoewel onze DB Bachus –waarmee ik samen met mijn broer in ver vervlogen tijden de Leuvense tieners hun trommelvliezen wekelijks een weekendmassage gaf- destijds onstond in het hardrocktijdperk, had ik van Airbourne nog niet gehoord.

Logisch want na wat googlewerk vond ik dat de groep pas in 2003 boven de doopvond werd gehouden. Geboren en getogen in Australie richtten de gebroeders Joel en Ryan O’Keeffe de groep Airbourne op.

Hoe het binnen de zaal er zou aan toegaan, kondigde zich al snel aan buiten in de wachtrij. Stoere binken, lange haren (damn, waar zijn de mijne naartoe? Kan ik straks niet mee headbangen?), tatoe’s, en nog ander fraais wat mij nog meer met mijn neus op de keiharde feiten drukte: dat was een ver verleden!

In de zaal stond een dranghekken voor het podium. Fotografen kregen een halve meter ruimte tussen publiek en podium. Maar binnen die halve meter verwachtte ik geen bewegingsruimte. Ik besloot dan maar tussen het publiek te gaan staan. Dan kon ik fotograferen vanop een betere afstand.

Inderdaad, maar dat was buiten aan heen en weer duwende en over het publiek zwevende fans gerekend. Tot ik er eentje in mijn nek kreeg. Mijn brilleman was er de volgende dag goed mee.

Maar Rock ’n Roll was het! Zelfs AC/DC, Guns N’ Roses, Black Sabbath en vele anderen zouden voor deze band uit de bol zijn gegaan.

Was je te laat voor ticketje? Wees er volgende keer sneller bij. Het loont echt de moeite.

 

 

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Dirk Sevenants

I am a passionate and experienced photographer who tries to approach photography in a creative way. I am interested in almost all aspects of photography but I focus mainly on Concert-, DANCE- and “theme-oriented” modelphotography. Ond.nr : 0677.569.744

Weergaven: 91

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.